Újabb ideiglenes változások az ICF minősítési folyamatában

Áprilisban az ICF már bejelentett néhány ideiglenes változást az egyéni minősítési folyamatokban. Mivel a COVID-19 járvány sajnálatos módon folytatódik és következményei kollégáink, a coachok életére is hatással vannak, további intézkedéseket léptetünk életbe, hogy ezzel is támogassuk tagjainkat a nehéz időkben. Az ICF nemzetközi szervezete az alábbi intézkedéseket hagyta jóvá:

Minősített tagjainknak maximalizáljuk a minősítés hosszabbításához szükséges CCE pontok mennyiségét

Azok a coachok, akiknek a minősítése 2020. december 31-én jár le és nem adják be hosszabbítási kérelmüket, 41.2 CCE pontban maximalizáljuk 2021. december 31-ig a hosszabbításhoz szükséges pontok mennyiségét.

Ez a változás azokat a coachokat támogatja, akik azzal szembesültek, hogy sok CCEU-t kínáló programot lemondtak vagy elhalasztottak 2020-ban. Ez az új intézkedés valójában az áprilisban már kihirdetett, a 2019. december 31-én lejáró minősítések kapcsán meghozott intézkedés meghosszabbítása.

Kiterjesztjük a korábban megemelt elszámolható pro bono órák számát 2021. decemberéig

A korábbi intézkedés, miszerint a lehetséges pro bono órák számát 20%-kal megemeltük, 2021. december 31-ig érvényben marad. Szintén érvényben marad az ügyfélórák megszerzésének az utolsó 18 hónapról 24 hónapra vonatkozó emelése. Tehát a szükséges óraszámok az alábbiak szerint elszámolhatók:

• ACC jelentkezők esetén: Legalább 100 (ebből 70 fizetett) ügyfélóra legalább nyolc ügyféllel a coachspecifikus képzés megkezdésétől számítva. Ezekből legalább 25 óra a jelentkezés beadását megelőző 24 hónapban.
  • PCC jelentkezők esetén: Legalább 500 (ebből 440 fizetett) ügyfélóra legalább 25 ügyféllel a coachspecifikus képzés megkezdésétől számítva. Ezekből legalább 50 óra a jelentkezés beadását megelőző 24 hónapban.
  • MCC jelentkezők esetén: Legalább 2.500 (ebből 2.200 fizetett) ügyfélóra legalább 35 ügyféllel a coachspecifikus képzés megkezdésétől számítva.

A hivatalos, angol nyelvű közleményt itt találod.

Ha kérdésed van, örömmel válaszolunk az akkreditacio@coachfederation.hu e-mail címen, vagy keresd a global minősítési csapatot a support@coachfederation.org e-mail címen.