Az ICF útmutatása alapján a legfontosabb lépések, hogy coachként támogathasd mások fejlődését:

  1. Iratkozz be coach képzésre, ha lehet, ICF akkreditált képzésre (ACTP). A professzionális coaching munkához jó alap, de nem elegendő pszichológus vagy pedagógus diploma, a tréneri tapasztalat vagy a jó emberismeret. Legalább 60 óra coach-képzés elengedhetetlen szakmai elvárás a coach felé.
  2. Keress magadnak mentor coachot vagy szupervízort! A szakmai hitelességhez és a folyamatos fejlődéshez nélkülözhetetlen egy tapasztalt szakember támogatása. Szerezz saját élményt, légy magad ügyfél, mielőtt ügyfeleid lesznek!
  3. Gyakorolj! Több képzőintézmény biztosít szakmai gyakorlatra lehetőséget nagynevű vállalatoknál – így nem csak tapasztalatot, de referenciát is szerezhetsz egy kalap alatt. Igyekezz gyarapítani az óraszámodat – a versenyszférába bejutni nem könnyű, nagy a verseny. Amíg nincs meg a kellő tapasztalatod, szerezz ügyfeleket más szektorokból, például a civil szférából!
  4. Csatlakozz egy nemzetközi szakmai szervezethez! Az ICF a világ legnagyobb, kizárólag coachokat képviselő szakmai szervezete. Tanulj a szakma legnagyobbjaitól, vegyél részt nemzetközi rendezvényeken, kapcsolódj be a magyar tagozat munkájába!
  5. Szerezz ICF akkreditációt! A coaching népszerű szakmává vált – jelenleg az elsődleges minőségbiztosítási mérce a megfelelő coach képzés elvégzése és a coacholt óraszám. Ebből a mezőnyből is kiemelkedhetsz, ha megszerzed a három akkreditációs szint (ACC, PCC, MCC) egyikét, és csatlakozol az “elit klubhoz”.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam