Coachok és mentorok, szupervizorok a CSR programokban

Minden támogató szakmában fontos, hogy legyenek olyan fórumok, ahol az egyéni/csoportos kihívások, dilemmák, esetek, sikerek és tanulások feldolgozásra kerülnek.

Tevékenységünk kezdete óta hívjuk fel a tagság figyelmét arra, hogy a CSR programokon belül és azon kívül is, milyen fontos egymás szakmai támogatása és megerősítése.

A CSR (Jószolgálati) csapat 2012. óta erősíti a társadalmi felelősségvállalást az ICF keretein belül. Hiszünk abban, hogy egy non-profit szakmai szervezet tagjaiként, önkéntes szakemberekként az a felelősségünk is megvan, hogy saját magunk és mások jóllétéért is aktívan tegyünk.

Önkéntes coachoknak

Szakemberként megtapasztaltuk az egyéni és csoportos munkában, hogy milyen lendületet ad egy-egy coaching folyamat az egyes szervezeteknek, egyéneknek, ezért elköteleződtünk amellett, hogy olyan szervezeteknek nyújtsunk pro bono coaching támogatást, amelyek egyébként nem tudnák azt megfizetni piaci áron, ugyanakkor tevékenységük a társadalomban fontos szerepet tölt be.

A sikereken felbuzdulva, 2013. óta az ICF jószolgálati csapata több mint 100 nonprofit szervezetet és két egyetem végzős hallgatóit is támogatta, több mint 120 millió forint értékben. Ebből semmi sem valósulhatott volna meg, ha nincs a lelkesedését megőrző, aktív tagság, amire mindig számíthatunk!

Tevékenységünk kezdete óta, minden évben újragondoljuk, hogy milyen stratégiai irányokat tervezünk az adott évre, van-e olyan tevékenységünk, amelyet érdemes már-már hagyományként megtartani, és milyen új célcsoportokat kívánunk támogatni. A mérlegelés során a tagság kapacitása mellett az aktuális piaci, gazdasági, társadalmi helyzet is mérvadó.

Miért érdemes önkéntes coachnak jelentkezni?

Szakmai felelősségvállalásunk részeként támogathatjuk a választott szervezeteket
Kezdő coachként szervezett és strukturált gyakorlási terepet (is) jelent
CSR programokban történő részvétel esetén önkéntes mentorok, szupervizorok támogatják mentorcoachinggal vagy coaching-szupervízióval a coachokat
Az elnökségi ajánlás e folyamatokra 3 x 2 órás mentorcoaching/coaching szupervízió, 4 fős csoportban. A coaching-szupervízióban vagy mentor-coachingban részt vevő coachok és mentorok 2021-től CCEU pontokat is kapnak a részvételükért. Fontos ugyanakkor, hogy a mentor-coachingon való részvétel nem számolható el az minősítéshez vagy megújításhoz szükséges mentor-coachingként, csak CCEU pontokat kapnak a résztvevők, amik szintén szükségesek a minősítés megújításához.

Miért érdemes minden ICF tagnak az Tagozat által szervezett csoportos szupervízión részt venni?
Közös tanulás, esetmegbeszélés valósulhat meg
Kapcsolódhatunk coach kollégáinkkal
CCEU pontok gyűjthetők a már megszerzett akkreditáció megújításához

Önkéntes szupervizoroknak, mentoroknak

Évek óta hagyomány az ICF Magyar Tagozatában, hogy két irányban nyújtunk szakmai támogatást a coachoknak:
ICF esteken – szupervízió során
CSR programokhoz kötődően – szupervízió, esetmegbeszélés, mentorcoaching keretében
CCEU pontokat kapnak a résztvevő szupervizorok és mentorcoachok is.

2012 óta folyamatosan zajlik az ICF tagok pro-bono támogatása. A teljes tagságnak meghirdetett programokat az elnökség és az őket támogató tagok szervezik, a CSR folyamatokban résztvevő coachok szakmai támogatását a CSR csapat szervezi, ismerteti, hirdeti meg.

Miért jó ez az önkéntes szupervizoroknak, mentoroknak?
Szakmai felelősségvállalásunk részeként támogatjuk coach kollégáinkat
Nagyobb, nyitott csoportban tudunk együtt dolgozni
Az ICF esteken történő, csoportos coaching-szupervízió/mentoring esetében CCEU pontokat írunk jóvá a mentor, szupervizor számára is (ezek folyamatos gyűjtése szükséges az egyes akkreditációk megújításához)

Mi, a CSR-csapat, hogyan támogatunk benneteket?
Folyamatosan hirdetjük a weboldalon, a Facebookon az aktuális eseményeket és azok leírását.
Az egyes folyamatok mentén szervezzük és hirdetjük meg a szakmai kísérés formáit, amiből szabadon választhattok (esetmegbeszélés, mentorcoaching, coaching-szupervízió).
Az egyes folyamatok lezárását követően visszajelzéssel követjük nyomon az ügyfél-elégedettséget.
Visszajelzéseket kérünk tőletek is, hogy miben és hogyan tudunk jobban támogatni benneteket. A múlt sikereit megtartva, a hibákból és javaslatokból tanulva akarjuk továbbfejleszteni a tevékenységünket, a coach közösséget és magunkat.

Regisztráció az ICF jószolgálati coaching folyamataiban való részvételre coachként

Amennyiben szeretnél mentorként vagy szupervizorként részt venni a CSR folyamatok minőségi támogatásában, úgy kérünk, írj a csr@coachingfederation.hu email címre.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam