Coachingülések átiratai

Az online minősítési kérelem beadásakor minden jelentkezőnek kötelező az általa készített és benyújtott coaching ülés(ek) felvételé(i)nek átiratát is beadnia. Az átirat jegyzőkönyvszerű, a benyújtott coaching ülés(ek) szövegét szóról szóra lejegyző írásos anyag.

Háttér

A minősítési folyamatok fejlesztése során az ICF megkérdezte a tapasztalt ICF vizsgáztatóit, hogy milyen módszereket használnak a coaching ülések felvételeinek értékelése során. Ezen felül megvizsgáltunk más minősítő szervezetek, illetve beszélgetések elemzésével foglalkozó kutatók által alkalmazott, hasonló értékelési eljárásokat. Azt találtuk, hogy a hangfelvételek mellett széles körben elterjedt az átiratok használata, valamint az értékelések és visszajelzések színvonalának emelésében is bevett módszer.

Amikor az ICF vizsgáztatók újabb képzését fejlesztettük, kísérleteztünk a hangfelvételekhez csatolt írásos átiratok használatával is. Arra jutottunk, hogy az átiratok sokkal megbízhatóbb értékelést, és részletesebb visszajelzést eredményeznek.

Az ICF tisztában van azzal, hogy a coaching ülések felvételei NEM helyettesíthetik, ill. pótolhatják az adott coaching ülés hangfelvételének meghallgatását, amit a vizsgáztatók képzése során folyamatosan hangsúlyozunk is. Mindazonáltal hisszük, hogy a coaching ülések átiratának bekérése emeli az értékelési folyamat színvonalát, és a jelentkezők számára is megbízhatóbb eredményt, valamint magasabb színvonalú visszajelzést eredményez.

Gyakori kérdések

Mi az átirat?

Az átiratkészítés folyamatának szerves része, hogy a felvétel során rögzített coaching ülést (hanganyag) szószerinti, szöveges formátumba ültetik át. A coaching ülések átiratának szóról szóra az ülésen elhangzottakat kell tartalmaznia, dokumentálnia, ahogyan a beszélgetés az ülés során ügyfeled és közötted elhangzott. Az átirat olvasójának az egész beszélgetés során egyértelműen látnia kell, hogy éppen ki, azaz a coach vagy az ügyfél beszélt.

Használhatok valamilyen alkalmazást vagy szoftvert az átiratok készítéséhez?

Igen, amennyiben az eredményeként kapott átirat jegyzőkönyvszerű, szószerinti szöveg lesz. Arra is figyelni kell, hogy nyilvánvaló legyen az egész beszélgetés során, annak minden pontján, hogy a coach, vagy az ügyfél beszél-e. Itt tekinthető meg a PDF átirat minta.

Megbízhatok-e egy külsős céget az átirat elkészítésével?

Igen. Keress rá ilyen szolgáltatókra az interneten a következő kifejezések beírásával: „hanganyagok átirata” vagy „interjú átirat szolgáltatás”.

Az ICF ajánl-e valamilyen szolgáltatót az átiratokhoz?

Igen, TranscribeME! – az ICF tagok 15% kedvezményt kapnak az átiratok és fordítások elkészíttetésekor. A szükséges kedvezménykód kapcsán látogass el a Szolgáltató Partnerek oldalra.

Milyen nyelven kell beadni az átiratot?

Az átiratot ugyanazon a nyelven kell beadni, mint az értékelésre beadott felvételt. A beadható nyelvek listája az online minősítésre való jelentkezésnél található meg.

Milyen formátumban kell lennie az átiratoknak?

Az átiratok elfogadható formátumai: .doc, .docx vagy hasonló szövegszerkesztő file formátumok. PDF formátumban nem elfogadható.

Itt tekinthető meg az átirat minta (technikai okokból pdf formátumban van, de az ajánlott szerkesztést mutatja):

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam