Az ICF minősítési vizsga három óra időtartamú, mely egy vizsgaközpont számítógépén vagy a Pearson’s OnVUE távoli, felügyelt vizsgaszolgáltatásán keresztül teljesíthető. A teljes vizsga három részből áll:

1. szakasz: A jelölt titoktartási szerződése (időkorlát nélkül)

2. szakasz: Bevezetés és instrukciók (5 perc)

3. szakasz: Vizsgakérdések (175 perc)

Az ICF minősítési vizsga 81 értékelendő helyzetet tartalmaz. Minden vizsgaelem egy valós coachinghelyzetet mutat be, amelyet négy válaszlehetőség követ. A vizsgázó feladata minden forgatókönyv esetén a legjobb és legrosszabb válasz kiválasztása a megadott opciók közül.

Csak egy helyes legjobb és legrosszabb válasz van minden egyes coachinghelyzetre. Jóllehet nem csak egy válasz tűnhet észszerűnek egy-egy forgatókönyvre, a vizsgázók azonban csak a legjobb és a legrosszabb válaszokért kapnak pontot.

A vizsgázók megjelölhetnek (flag) egyes elemeket, hogy később visszatérjenek azokhoz a vizsga lezárása előtt. A megjelölt elemeknél a válaszok módosíthatók és a teszt befejezése előtt a kihagyott kérdéseket is megválaszolhatják.

Vizsgaterületek

Az ICF minősítési vizsga tartalmilag négy széles területet fed le: Alapvetések, A kapcsolat közös alakítása az ügyféllel, Hatékony kommunikáció, A tanulás és a fejlődés elősegítése. A vizsgakérdések valamennyi kompetenciát érintik az alábbi arányokban és kategóriákban.

Terület: Alapvetések

13% – Etikusan viselkedik

12% – Coaching szemléletben működik

Terület: A kapcsolat közös alakítása az ügyféllel

12 % – Megállapodásokat köt, és azokat megtartja

13% – Elősegíti és fenntartja a bizalmat és a biztonságot

13% – Tudatosan van jelen

Terület: Hatékony kommunikáció

12% – Aktívan figyel/hallgat

13% – Előmozdítja a tudatosságot

Terület: A tanulás és a fejlődés elősegítése

12 % – Elősegíti/facilitálja az ügyfél fejlődését

További információk a vizsgáról

Az ICF minősítő vizsga 2022.08.01-től elérhető angol nyelven.

A teszt az alábbi nyelveken is elérhető:

Az angolt idegen nyelvként beszélő vizsgázókat azzal támogatja az ICF, hogy vizsgaidejük automatikusan 60 perccel hosszabb, amennyiben a teszt anyanyelvükön nem elérhető ÉS nem angol nyelvterületen élnek.

Vizsgázás tolmáccsal

A vizsgázók igényelhetik tolmács segítségét az ICF minősítő vizsga teljesítéséhez. Ezt a szolgáltatást a Pearson VUE biztosítja az általuk jóváhagyott tolmáccsal. A tolmácsot igénybe vevő vizsgázók 1.500 USD-t fizetnek a Pearson VUE-nak a tolmácsolásért, valamint a felmerülő költségekért.

A vizsga biztonsági előírásai miatt a vizsgázók nem használhatják saját tolmácsukat.

Tolmácsolási igényedet az itt feltüntetett módon jelezheted angolul.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam