Coaching szupervízió

A coaching szupervízió a coach szakmai működésének fejlesztésére összpontosít azáltal, hogy egy szerteágazóbb és szélesebb körű támogatási és fejlesztési lehetőséget kínál. A coaching szupervízió biztonságos környezetet teremt a coach számára az ügyfeleivel folytatott, a coaching mesterévé válási munka során megélt sikerek és kudarcok megosztásához.

Az ICF elkötelezett a coaching szupervízióval kapcsolatos kutatások figyelemmel kísérésében és végrehajtásában, és egy cikket tett közzé az International Coaching Psychology Review (Volume 12, No. 1) 2017. márciusi számában ebben témában.

A cikkben található megállapítások a következők:

Az ICF coaching szupervízióról szóló álláspontja:

Az ICF a folyamatos szakmai fejlesztési portfólió (CPD=Continuuing Professional Development) részeként a teljes munkaidőben dolgozó coach szakemberek számára ajánlja a coaching szupervíziót, amelynek célja a szakmai készenlét és karbantartás. Az ICF kötelezően nem írja elő a coaching szupervíziót.

A coaching szupervízió magában foglalhatja:

A coaching szupervízió meglehetősen különbözik a coachingtól, éppen ezért szükség van a tudást és a szupervíziós készségek gyakorlásának lehetőségét nyújtó képzésre. Így minden coach-szupervizornak coaching szupervíziós képzésben kellene részesülnie.

Az ICF elismeri, hogy a coaching szupervízió a CPD része és különbözik az ICF minősítési folyamat során végzett mentor-coachingtól.

Az alábbi két oldalon a szupervízió fontosságáról, hasznáról és tartalmáról olvashattok. Használjátok a szakmai fejlődés ezen formáját is!

Honlapunkon ezen a linken találtok bővebb információt.

Az ICF Global honlapján pedig ezen a linken olvashatjátok el a kapcsolódó tudnivalókat.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam