CKA teszt

(Coach Knowledge Assessment – Coach tudás felmérés)

Az akkreditációra jelentkezőknek ki kell tölteni egy feleletválasztós, tudást felmérő tesztet (Coach Knowledge Assessment – CKA). A CKA tesztet a minősítések során csak egyszer kell kitölteni.

Információ a CKA tesztről:

CKA tartalmi elemei:

A CKA a következő öt nagy területet fedi le:

  1. Az alapok megteremtése
  2. A kapcsolat alakítása
  3. Az eredményes kommunikáció
  4. A tanulás és az eredményesség elősegítése
  5. Coaching alapok és tudásbázis

A CKA kérdései:

A CKA teszt formátuma:

A CKA folyamata:

Mintakérdéseket itt találsz.

Érdemes megnézni a CKA teszthez kapcsolódó GYIK-et is.

Ha bármilyen kérdésed van a CKA teszttel kapcsolatban, az alábbi felületen léphetsz velünk kapcsolatba.

Miért is van erre szükség?

Az ICF kiterjedt kutatást végzett, hogy megértse, milyen tudás és készségek fontosak a coaching használata során. A kutatás rámutatott, hogy a coach-ok munkájuk során nagymértékben hagyatkoznak az ICF coaching definíciójára, a coach-kompetenciákra és az etikai kódexre. Mindezeket figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy mindazoknak, akik ICF minősítéssel rendelkeznek, demonstrálniuk kell, hogy rendelkeznek ezzel a tudással. Egy ICF coach-okból álló, nagy létszámú csapat vett részt szakértőként a CKA teszt kidolgozásában. A teszt eszköz arra, hogy felmérjük, milyen mértékű megértéssel rendelkezik a jelentkező a fenti témákban. Hisszük, hogy azzal, hogy elvárjuk az egyéni minősítéssel rendelkezőktől, hogy átmenjenek ezen a vizsgán, és demonstrálják, tisztában vannak a szükséges alap tudásanyaggal, magasan kvalifikált, szakmailag erős coach-aink lesznek.

Folyamat

Amikor a beérkező minősítési anyagokat átnéztük, az ICF munkatársai e-mailben felveszik a kapcsolatot a pályázóval, hogy tájékoztassák az akkreditációs folyamat soron következő állomásáról. Az akkreditációs folyamat állomásai eltérhetnek egymástól attól függően, hogy a pályázó melyik akkreditációs úton megy végig.

Választható nyelvek

A CKA tesztet a következő nyelveken lehet kitölteni: bolgár, kínai, cseh, dán, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, koreai, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, török.

Várható időzítés

Az ACTP és ACC ACSTH mód esetén: a beérkező jelentkezési anyagok átnézését követően e-mailben küldjük el a linket a CKA teszthez.

PCC ACSTH és Portfolió útján jelentkezőknél: a beérkező jelentkezési anyagok átnézését követően a hangfelvételeket elküldjük kiértékelésre az ICF által kiképzett vizsgáztatóknak. Csak miután a vizsgáztatók kiértékelték a hangfelvételt, utána küldjük el e-mailben a linket a CKA teszthez. Ez az e-mail tartalmazza a linket és a teszt kitöltésére vonatkozó további instrukciókat. Minden egyes lépés után az aktuális státuszról értesítést fogsz kapni.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam