Koronavírus: ideiglenes változások a minősítésre való jelentkezés/hosszabbítás követelményeiben

Az ICF nemzetközi vezetése három, ideiglenes változás bevezetésével kívánja minősített coach kollégáit támogatni a járvány idején.

Maximáljuk a minősítésük hosszabbításával késésben lévő coachok számára a beadandó CCE pontok számát

Tisztában vagyunk azzal, hogy a COVID-19 járvány következtében jelentősen lecsökkent a lehetősége annak, hogy kollégáink CCE pontokat biztosító képzéseket vegyenek részt. Ezzel pedig nagyon megnehezedett a hosszabbítás azok számára, akiknek a minősítése 2019. december 31-én járt le.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a fent említett kollégák számára 41.2 CCE pontban (ebből legalább 24.72 alapkompetencia-pont) maximáljuk a beadandó pontok számát. Ez a szám az egy hónapos késés esetén beadandó pontok számának felel meg. Továbbra is elvárás, hogy a beadott pontok közül legalább 3 pont coaching etika témában legyen. Ennek legegyszerűbb módja az ingyenes, angol nyelvű online kurzus, amit itt találsz: ICF’s free online course.

Hosszabbítás után a kollégák minősítése 2022. december 31-ig lesz érvényes. Ezután újra 40 CCEU pontra (ebből min. 24 alapkompetencia-pontra) lesz szükségük az újabb hosszabbításhoz, melyeket 2020. december 1. és 2022. december 31. között kell beszerezniük.

ACC és PCC jelentkezések esetén megemeljük az ügyfélórák megszerzésének idejét

Tisztában vagyunk azzal, hogy ebben az időszakban sok ülést lemondanak vagy elhalasztanak az ügyfelek, és ezzel nehezebbé válik a minősítésre jelentkezők számára ügyfélóráik összegyűjtése. Ezért ideiglenesen megemeljük az ügyfélórák megszerzésének idejét az ACC és a PCC jelentkezők számára az alábbiak szerint:

Amennyiben a coach 2020. december 31. előtt nyújtja be jelentkezését ACC-re vagy PCC-re, úgy számára a megelőző 18 hónapra vonatkozó követelmény 24 hónapra emelkedik.

• ACC jelentkezés esetén ez azt jelenti, hogy legalább 25 órát a jelöltnek a megelőző 24 hónapban kell teljesítenie.
  • PCC jelentkezés esetén ez azt jelenti, hogy legalább 50 órát a jelöltnek a megelőző 24 hónapban kell teljesítenie.

Megemeljük az elszámolható pro bono órák számát

Amennyiben a coach 2020. december 31. előtt nyújtja be jelentkezését ACC-re, PCC-re vagy MCC-re, úgy nagyobb arányban számolhat el pro bono órákat az ügyfélórák között.

Az elszámolható pro bono órák arányát 20%-kal növeljük, ami gyakorlatban az alábbiakat jelenti:

• ACC jelentkezők 30 pro bono órát számolhatnak el (az eddigi 25 helyett)
  • PCC jelentkezők 60 pro bono órát számolhatnak el (az eddigi 50 helyett)
  • MCC jelentkezők 300 pro bono órát számolhatnak el (az eddigi 250 helyett)

A fenti változások 2020. április 9-én léptek hatályba. A hivatalos, angol nyelvű közleményt itt találod: https://coachfederation.org/credential-updates.

Ha kérdésed van, örömmel válaszolunk az akkreditacio@coachfederation.hu e-mail címen vagy keresd a global minősítési csapatot a support@coachfederation.org e-mail címen.