ICF Teamcoach Kompetenciák Mesterien – Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak. 

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coaching Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy annak megszerzésre aktívan készülő magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven. 

2022-ben a MAP programsorozat 3 eseményből áll: egyet tavasszal, kettőt ősszel rendezünk meg.

A programok külön-külön is látogathatók, azonban még szélesebb körű ismeretekhez juthat hozzá az, aki mindhárom eseményen részt vesz. Bérletet vásárolva (mindhárom alkalomra) kedvezményt adunk, s 2022. május 8-ig az Early Bird kedvezmény is él. Részletek és regisztráció az oldal alján.

Az alábbiakban pedig a hihetetlenül érdekes és gazdag programot olvashatjátok el.

Május 20. 9.00-13.00 – Szabó Tamara MCC: Felelősségvállalás a csapatban – Avagy miért felelünk csapattagként?  

A felelősségvállalás sokféle lehet: a csapatok nagyon eltérnek abban, hogy tagjaik milyen mértékben és hogyan vállalnak felelősséget. Sőt, egy csapaton belül is nagy lehet a szórás. A skála egyik vége az, hogy az egyén csak a saját kontribúciójáért vállal felelősséget – vagy időnként még azért sem. A skála másik vége, amikor a csapattagok a csapatszintű célok teljesüléséért vállalnak felelősséget, beleértve azt is, hogyan tudják egymást támogatni, hogy a csapatcélok teljesüljenek. A két véglet nagyon más dinamikákat szül. Az egyik könnyen eredményez versengést, vagy éppen bűnbak-keresést, eltávolítja a csapattagokat egymástól. A másik bajtársiasságot, mélyebb kapcsolódást, magasabb szintű pszichológiai biztonságot eredményez.   

A workshop során megvizsgáljuk, hogy miből látjuk, hol tart a csapat, és hogyan tudunk mozdulni, ha szükséges. Esettanulmányokon keresztül nézzük meg, mit okozhat például egy felsővezetői teamben, vagy akár egy agilis teamben, ha nincs csapatszintű felelősségvállalás, és hogyan lehet mozdítani a csapatot ebbe az irányba. Minimál elmélet, sok eset, konkrét eszközök várnak.    

Szabó Tamara MCC  

Több mint tíz évet töltöttem el egy multinacionális környezetben: feleltem belső kommunikációért, stratégiai tervezésért, innovációs tevékenységekért. 2010-ben kezdődött fejlesztő szakemberi pályafutásom. Mára már nagyon sok módszertanban (egyéni, csoportos, teamcoaching, facilitáció, készségfejlesztés, komplex szervezetfejlesztés) otthonosan mozgok. Egyaránt dolgozom multikkal, és KKV-kkel, a végeken dolgozó kollégákkal és (felső)vezetőkkel. Lételemem a változatosság.   

Belső és külső coachként is számos teamcoaching folyamatot vittem. Folyamatosan tanulom a módszertant, fejlesztem saját teamcoach identitásomat, koncepciómat és eszköztáramat. Azon túl, hogy a terepen dolgozva coacholok csapatokat, az elmúlt pár évben számos teamcoachot képeztem, nyílt képzés formájában és kihelyezetten is. 

Nagy szerelem számomra a teamcoaching: a komplexitása, a kiváltott hatása, a spontaneitása miatt.     

Helyszín: online, Zoom 

Részvételi díj:

 1 alkalom Bérlet (3 alkalomra)Early Bird bérlet
ICF tagoknak 22 000 Ft 60 000 Ft 50 000 Ft 
MCSZ tagoknak és jelenleg coachképzésen résztvevők26 000 Ft 70 000 Ft 58 000 Ft 
Normál 29 000 Ft 78 000 Ft 65 000 Ft 

* az Early Bird árak 2022. május 8-ig elérhetők! 

Szeptember 23. 9.00-13.00 – Németh Bite Barbara MCC és Soós Judit MCC: Jól funkcionáló csapatok az üzletben és a sportban az ICF team coaching kompetenciák tükrében 

Az üzlet és a sport is maximalista, teljesítmény fókuszú, ami csak kiválóan funkcionáló csapatok révén érhető el és tartható fent. Teamcoachként ezekben a magas teljesítményű helyzetekben nem mindegy, hogy hova irányítjuk a csapat és az egyén fókuszát, milyen hatékonysággal és sebességgel vagyunk képesek őket támogatni a fejlődésben.  

Két világhírű modellt (Lencioni, Google Arisztotelész Projekt) hívtunk segítségül, melyeket ötvöztünk az ICF által megalkotott teamcoaching kompetenciákkal, hogy a csapat tudatosságát és a benne lévő egyének működését a leghasznosabban tudjuk előremozdítani a közös célért. Olyan biztonságos és egyértelmű teret biztosítunk a csapatok számára, ahol a változás iránti elköteleződés megkérdőjelezhetetlenné válik. 

Alkalmunkon az üzlet és a sport világából hozunk gyakorlatból vett példákat Nektek és közös munkára is hívunk Benneteket, hogy megerősödjetek az ICF teamcoach kompetenciákban és mind az üzlet és mind a sport világában is magabiztosabban (team)coacholhassatok. 

Soós Judit MCC – Coach, Teamcoach,  Sportpszichológus, CoachAkadémia társalapítója, Sport-Levelup alapítója 

Az üzlet világából érkeztem a pszichológia területére. 2007 óta dolgozom segítő szakemberként, mely során több, mint 3500 órányi tapasztalatot gyűjtöttem valós ügyfelekkel, téthelyzetben, a témák széles tárházán.Jelenleg coachként és sportpszichológusként dolgozok, Szemléletemet, lényemet jól tükrözi ez a mondat: Gyorsan, szeretettel a látványos és tartós eredményért!  

Számos utánpótlás korosztályú sportolói sikerhez (néhány pl.: Kosárlabda lány U17 válogatott: VB 3. hely; Vízilabda fiú U18 válogatott: VB 1. hely; Díjlovaglás Korosztályos EB egyéni 7.hely, csapat 4. hely; Cselgáncs: magyar bajnok; Jégkorong: korosztályos VB 3. hely) járulhattam hozzá ezzel a szemlélettel az elmúlt 10 évben, és számos olyanhoz, ami kevésbé látványos, de a szívemnek ugyanolyan fontos. 

Németh Bite Barbara MCC – Coach, Tréner, Vezetői és OD tanácsadó, a Coaching Team és a Coach Akadémia ügyvezetője, a TEDxLibertyBridgeWomen társalapítója 

Csapatban működöm jól, abban létezem kiteljesedve. 

Gyerekkoromat meghatározta a kézilabdázás, amit fiatal felnőttként versenyszerű, válogatott csapattagként űztem. Közgazdász végzetséggel egy közel 100 fős csapatot vezettem, majd a tanácsadói pályára módosítottam a karrieremet és immár 12 éve coachként, coach képzőként, trénerkénk és tanácsadóként dolgozom. 

A csapat most is fontos. A Coaching Team és a Coach Akadémia ügyvezetőjeként olyan partneri közösségekben végezhetem a munkámat, ami számomra inspiratív, megtartó és folyamatos fejlődésre sarkall. Az ICF nemzetközi és magyarországi tevékenységében 5 éven át voltam aktív, 2015-ben a magyar tagozat elnökeként.  

MCC minősítéssel rendelkező coachként számos irányzatban képződtem, mint a Gestalt, a Megoldásfókuszú irányzat, a Tranzakcióanalízis. Munkámat meghatározza az improvizációs táncban és színjátszásban szerzett tapasztalatom is. 

Helyszín: online, Zoom 

Részvételi díj:

 1 alkalom Bérlet (3 alkalomra)Early Bird bérlet
ICF tagoknak 22 000 Ft 60 000 Ft 50 000 Ft 
MCSZ tagoknak és jelenleg coachképzésen résztvevők26 000 Ft 70 000 Ft 58 000 Ft 
Normál 29 000 Ft 78 000 Ft 65 000 Ft 

* az Early Bird árak 2022. május 8-ig elérhetők! 

November 29. 13.00-17.00. – Szabó Gabi MCC: Balhék előtt – közben – után, 3 eset – 3 szemlélet – 3 megoldási mód 

Ha egy csoportban balhék vannak, akkor az a csoport élő, működik. 

Balhék, mint nehézség, zavar, konfliktus, feszültség, harcosság, féltékenység, rivalizálás, agresszió, küzdelem, és egyéb bonyodalmak. Ezek látása, értése, kezelése az egyik legizgalmasabb és legfontosabb kérdés a team coaching munkában.  

A workshopon 3 esetet ismertetek, 3 mögöttes elméletet és 3 megoldási módot. 

Balhé előtt – egy csapatban rajtam csapódott egy indulatáttétel, a főnök helyett. Érzelmekkel teli helyzet volt, a szupervízió kitisztította a történetet bennem. Lejátszuk a helyzetet és a megoldást is, közben tanuljuk az áttétel útját, hasznát. 

Balhé közben – egy team coaching munkában összeugrik két csoporttag. Mindketten vezetők, a rivalizálásuk feszültséget gerjeszt a csoportban. Megvizsgáljuk mi is történt és lejátszuk az „ott és akkor” megoldást hozó cselekvésorientált módot. 

Balhé után – egy gyárvezetői csapat, erős agresszív minősítést kap, amitől szétesnek. Az önértékelésük visszaszerzése egy újraélesztés a team coachingban. A csoport önbecsülésének pilléreit, az agresszió kezelését érdemes kutatnia a team coachnak. 

A 3 eset kapcsán tanulunk az indulatáttételről, a rivalizálásról, az agresszió kezeléséről, a csoport önértékelés alapjairól. Használni fogjuk ehhez Mérei Ferenc, Barcy Magdolna, Rudas János, Ajkay Klára, Szőnyi Gábor – csoportdinamikában tapasztalt szakemberek tudását. A csoportban lehet zavar, a team coach jó ha látja, érti, megfogja, használja, konstruktivitásba fordítja azt. 

Szabó Gabi MCC – coach, csoport és team coach, a Watson Coaching és Coach Iskola alapítója 

Elkötelezett pszichodramatista coach és coach pszichodramatista vagyok, a cselekvésorientált coaching képviselője, tanítója. Három egyetem meghívott előadója coaching témában. A cselekvésorientált Alapképzés tizedik a Team Coach képzés ötödik évfolyamát indítottam 2022-ben. 

Harminc éve vezetek csoportokat, misszióm a csapatműködés kutatása, a csapat életerejének emelése. 

Miért érdemes eljönnöd?  

Helyszín: online, Zoom 

Részvételi díj:

 1 alkalom Bérlet (3 alkalomra)Early Bird bérlet
ICF tagoknak 22 000 Ft 60 000 Ft 50 000 Ft 
MCSZ tagoknak és jelenleg coachképzésen résztvevők26 000 Ft 70 000 Ft 58 000 Ft 
Normál 29 000 Ft 78 000 Ft 65 000 Ft 

* az Early Bird árak 2022. május 8-ig elérhetők! 

A workshopokon való részvétel alkalmanként 4 CCEU pontot ér az ICF akkreditációs rendszerében. 

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam