Szünetel a PCC marker tréning

Az ICF nemzetközi szervezete nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a coaching minél szélesebb körben elterjedjen, minél többekhez eljuthasson. Ehhez a munkához csatlakoztunk Magyar Tagozataként a megalakulásunkkor, és nagy utat jártunk be azóta. Az ICF hazai szervezeteként fontos küldetésünk, hogy első kézből, valós és naprakész információkat szolgáltassunk minden ICF coachinghoz kapcsolódó kérdésben.

Sok munkánk van abban, hogy minden, minősítésekkel összefüggő anyag elérhető legyen honlapunkon magyar nyelven is, illetve hogy a minősítések megszerzésének folyamata ACC és PCC szinteken teljes mértékben elérhető magyar nyelven. Az is nagy lépés volt számunkra, hogy immáron 10 assessor is van, akik az angol mellett magyarul is értékelnek hangfelvételeket ACC és PCC minősítések megszerzése, vagy ACSTH, ACTP programakkreditációk kapcsán.

Az ICF folyamatosan dolgozik a minőség és a sztenderdek emelésén, ezért frissült a coach kompetenciamodell 2019. végén. Jelenleg azon dolgozik az ICF nemzetközi akkreditációs igazgatósága és magasan képzett assessorokból álló munkacsoportja (Subject Matter Experts), hogy a PCC Markereket ehhez a modellhez igazítsa. Ez a munka várhatóan 2020 őszén fog zárulni, majd az assessoroknak átképzésen kell részt venniük, hogy már az új PCC markerek mentén értékelhessék a hanganyagokat 2021-től.

Ezen időszak alatt az ICF szünetelteti a PCC marker tréningeket, azaz nem képez ki újabb szakembereket a PCC markerek mentén.

Várhatóan 2021 elején indulnak újra a tréningek, és akkor szeretnénk, ha minél többen vehetnének részt tagozatunkból is a képzésben.

A képzésre aktív ICF-tagsággal bíró PCC és MCC coachok jelentkezhetnek majd, akik jól tudnak angolul, hiszen a képzés e nyelven folyik.

Az ICF Magyar Tagozatának célja, hogy minél többen ismerjék meg a PCC markereket, és részesüljenek felkészítésben azok mentén, illetve hogy minél transzparensebbek legyenek az egyéni minősítések megszerzésének, többek között a vizsgáztatás, értékelés szempontjai is.

Amint újraindul a toborzás a PCC marker tréningekre, jelezni fogjuk felétek, hogy segítségetekre lehessünk e lehetőség elérésében!

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam