A coaching, a mentoring és szupervízió nemzetközi szervezeteinek nyilatkozata

Mint azt mindannyian tudjuk, a klímaváltozás napjaink egyik legfontosabb és legégetőbb problémája, ami az egész emberiséget érinti, ezért nekünk is össze kell fognunk, hogy megállítsuk.

A koronavírus megjelenése megtanított minket arra, hogy nemcsak egyéni szinten, de globálisan is képesek vagyunk nagyon hamar változtatni szokásainkon és közösen együttműködve megosztani erőforrásainkat másokkal, hogy segítsük egymást és minél hamarabb túljussunk a vészhelyzeten.

A pandémia által okozott világszinten létrejövő, új helyzet kapcsán sok tanulságot le tudunk vonni, de talán leginkább azt, hogy milyen hamar tudunk egységesen változtatni az összefogás erejével. Ezt a közös erőt tudnánk kamatoztatni a klímaváltozás problémájának megoldásában is. 

Akár coachként, mentorként vagy szupervízorként dolgozunk, különösen fontos szerep a miénk, hiszen mi rajtunk is sok múlik, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozásra, és arra, hogy még nem késő lépni, fogjunk össze ugyanúgy a klímaváltozás elleni harcban is, mint ahogyan azt tesszük a koronavírus idején.

Az ICF Magyar Tagozata is csatlakozik ehhez a kimagaslóan fontos kezdeményezéshez, amelyben a coaching, mentoring és a szupervizió nemzetközi szervezetei (European Mentoring and Coaching Council (EMCC), Association of Coaching (AC), International Coaching Federation (ICF), Association for Professional Executive Education and Supervision (APECS), Asia Pacific Alliance of Coaches (APAC)) a klímaváltozás fontosságára, a környezetünk megóvására és az egészségesebb testi és szellemi életre hívják fel a figyelmet, hiszen mi, coachok, mentorok vagy szupervízorok is felelősek vagyunk a társadalmi gondolkodásmód és hozzáállás megváltoztatásában.

Rajtad is múlik, hidd el, együtt erősebbek vagyunk!

A nyilatkozatot itt tudod elolvasni.

Borítókép: Nature photo created by freepik – www.freepik.com

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam