Az ICF Minősítésekért felelős igazgatósága örömmel jelenti be, hogy új írásbeli vizsgát vezet be a minősítések terén. A korábban 2021. végére tervezett bevezetést 2022. elejére halasztottuk a pandémiás helyzetre való tekintettel.

Az egyéni minősítés megszerzése kemény munkát, elköteleződést és odaadást igényel. Ezért az ICF felelősséget érez aziránt, hogy ez mindig a lehető legteljesebb szakmaisággal történjen és a vizsgarendszer minden esetben az ügyfeleket szolgálja.

Az ICF Minősítésekért felelős igazgatóságának célja, hogy folyamatosan emelje a coaching szakmai sztenderdjeit. Az új vizsga erre az igényre is reflektál azáltal, hogy összeállításakor az önkéntes szakértők a pszichometrikus mérések legmagasabb sztenderdjeit használták. Ezt megelőzte egy globális munkaköri elemzés, ami a frissített coaching kompetenciákat eredményezte 2019. novemberében, amelyek a coaching globális szakmai és etikai sztenderdjét képviselik.

Az alábbiakban olvashatjátok a főbb változásokat:

  • A vizsga kérdései az új kompetenciákon alapulnak, beleértve az új, ún. „Coaching szemléletben működik” kompetenciát is.
  • Az új vizsga 200, mini-esettanulmányt tartalmazó, többszörös választásos tesztkérdésből fog állni, mely a coach tudását és az ICF coaching kompetenciákban való jártasságát hivatott mérni.
  • A vizsga egy biztonságosabb formátumban lesz elérhető, mely segíti a globális szakmai minősítés hitelességét. A minősítésre jelentkezőknek lehetőségük lesz a vizsgát egy minősített tesztközpontban letenni, de akár otthonukban online is megírhatják. A tesztet az ICF a Pearson VUE-vel (a világ vezető cége a hitelesített, szakmai vizsgák adminisztrációja terén) együttműködve valósítjuk meg.
  • A jövőben minden minősítésre jelentkezőnek, függetlenül attól, hogy első minősítésére vagy egy magasabb szint megszerzésére pályázik, ki kell majd tölteni az új tesztet. Azoknak, akik a minősítésüket akarják meghosszabbítani, nem kell újra vizsgázniuk.

Ha kérdésed van, örömmel válaszolunk. Keresd Barnóczki Annamária MCC, Akkreditációs igazgatót az akkreditacio@coachingfederation.hu e-mail címen vagy írj közvetlenül a support@coachingfederation.org címre.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam