Kovács Ágnes Lilla
Kovács Ágnes Lilla

Szakmai életem két pillére a coaching és a kommunikáció, illetve ezek ötvözése a vezetésfejlesztés révén.

Sokáig nem vettem észre, hogy afféle „segítő típus” vagyok, pedig valahogy mindig megtaláltak az emberek és rám bízták a problémáikat. Ehhez képest közgazdászként végeztem a Corvinus Vezetés-szervezés szakán, emellett ösztöndíjjal tanultam Hollandiában és Kanadában is. Pályámat pénzügyi területen, egy multinacionális nagyvállalatnál kezdtem, majd átnyergeltem a gazdasági sajtóba, és a következő bő egy évtizedet egy üzleti hetilap szerkesztőségében töltöttem. Rovatvezetőként érdeklődésem fókuszába a vezetés és szervezés kérdései,  a motiváció, a kiégés, a karrierváltás területei, valamint az eredményesség vagy emberségesség dilemmája, a vállalati etika és morál kérdései kerültek.

Aztán az első coaching képzést követően nem volt kérdés, hogy a segítő szakma világa áll legközelebb hozzám. Coachként azért dolgozom, hogy szakmailag és emberileg segítsem, támogassam azokat, akik eljutottak addig a pontig, hogy szeretnének változtatni: kitörni egy elakadt élethelyzetből, felülemelkedni egy gyengeségen, elsajátítani egy-egy újabb készséget, belevágni egy álom megvalósításába, vagy „csak” energiát gyűjteni és új szemszögből rálátni a mindennapok kihívásaira. Hiszen a nagyvállalati környezetben belülről, szerkesztőként pedig kívülről is ráláttam arra, milyen sokan szeretnének tartalmasabban, tudatosabban, „szebben” élni. Ebben igyekszem segíteni őszintén, gyakorlatorientáltan, empatikusan, partnerségben.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

2014 óta foglalkozom egyéni coaching ügyfelekekkel, közben végig a kommunikáció területén is tevékenykedem szerkesztőségi, nagyvállalati, majd egyetemi, tudományos kommunikációs környezetben.

Coachként dolgoztam a szociális szféra képviselőivel, külföldi nagyvállalati vezetőkkel, és támogattam karrierváltókat, GYES-ről visszatérőket is.

Önkéntesként tagja vagyok a HiSchool csapatának, ahol középiskolásokat és tanárokat coacholok önismereti és pályaorientációs témákban.

 

 

 

Tanulmányok

2021 - Vállalati belső és vezetői coach, kitüntetéses diploma, Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)

2016 - Challenging Coaching Masterclass, Business Coach Kft.

2016 - Brief Coaching Masterclass, Business Coach Kft.

2014 - Akkreditált Business Coach képzés (ACSTH), Business Coach Kft.

1995-2001      Közgazdász mesterképzés – Vezetés-szervezés fő-, Európai Unió mellékszakirány, Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)

1999-2000      Külföldi ösztöndíjak: HEC, Montréal, Kanada (2000); Maastricht University (1999)

1990-1995       Kölcsey Ferenc Gimnázium, Budapest - kéttannyelvű, magyar-francia képzés

 

 

Publikációk

2019     Hit a vezetésben című interjúkötet (szerző)

2016    77 tanulságos történet vezetőkről, coachoktól és tanácsadóktól (szerkesztő)

2006-2016  A Figyelő hetilap szerzőjeként, majd rovatvezetőjeként számtalan cikk és összeállítás készítése vezetésről, HR-ről, társadalmi kérdésekről, gazdasági folyamatokról, üzleti életről, menedzsmentről.

Fontos még rólam tudni, hogy

Folyamatosan keresem a választ a számomra fontos kérdésekre. Van-e mód a beosztottak személyes fejlődését, sőt, a társadalmi hasznosság szempontjait is figyelembe véve üzletileg eredményes vezetővé válni? Összeegyeztethető-e az eredményesség és az emberségesség? A témáról Hit a vezetésben címmel egy interjúkötetem is megjelent.

 

E-mail cím:
kovacsagneslilla1@gmail.com
Telefonszám:
+36204106635
Honlap:
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam