Fiáth Miklós
Fiáth Miklós

Fiáth Miklós vagyok. ICF akkreditált, diplomás business és team coach. 2023 októbere óta Katar fővárosában, Dohában élek a családommal. Alapdiplomám nemzetközi kapcsolatok szakreferens, amelyhez pár évvel később a Budapesti Műszaki Egyetem MBA diplomája is társult. Közel 20 év munkatapasztalattal rendelkezem értékesítési, marketing és műszaki területeken, amiből 15 évet az autóiparban szereztem importőri szinten. Több mint 10 évig vezettem csapatokat hazai és nemzetközi környezetben. 

Vezetőként sikerem egyik kulcsa az volt, hogy coaching szemléletben vezettem. Jól kapcsolódtam a csapatomhoz, partnerként kezeltem mindenkit. Arra törekedtem, hogy mindenki megkapja a figyelmet és azt a visszajelzést, ami segíti az egyéni és csapat célok elérését. A csapatmunka, a tagok kapcsolódása elengedhetetlen, amire nagy hangsúlyt helyeztem, miközben az egyén munka-, magánéletbeli kihívásait empatikusan közelítettem meg.  Erre az erősségemre építem coach identitásomat.

Apaként szívügyemnek tartom a menedzser apák munka-magánélet  egyensúlyának támogatását, az intuitív döntéshozatalban rejlő lehetőségek kiaknázását. A gondoskodó férfiasság támogatója vagyok. Hiszem, hogy egy párkapcsolatban a boldog és sikeres nő mellett egy gondoskodó férfi áll, amihez a férfiak érzékenyítése elengedhetetlen. Fő misszióm, hogy támogassam a multinacionális környezetben dolgozó férfiakat a család-munkahely egyensúlyuk kialakításában.​ Ehhez hiteles vagyok karrierváltó apaként, de a 10+ év nemzetközi menedzseri tapasztalatom is erőforrásként használom a business coaching folyamatok során.

Tapasztalatom és szakértelmem garancia arra, hogy coachként megbízható és professzionális partner legyek. Az én sikerességem abban mérhető, ha az ügyfelem sikeresebbnek és boldogabbnak érzi magát a munka-magánélet síkon a coaching folyamat után, és megtalálja az utat a céljai eléréséhez.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

A munkahelyemen eltöltött közel 20 év tapasztalatának hatása személyiségem és coach identitásom kialakulását erősen formálta.  Megmásztam a karrier létrát a gyakornoki pozíciótól a nemzetközi menedzser szintig, ahol utolsó állomásomon már 14 ország több mint 40 munkatársának voltam a vezetője. Karrierem során szerencsém volt megtapasztalni apaként kétszer is munkanélküli létet, valamint túl vagyok már egy 180 fokos karrierváltáson is. Pályafutásom nagy részét az autóiparban töltöttem aftersales területen. Azon belül pedig betöltöttem marketing, értékesítés, valamint műszaki pozíciókat. Pályafutásom során dolgoztam francia és magyar irányítású cégeknél, és megtapasztalhattam kis ideig, milyen koreai vezetőnek riportálni. Tapasztalatom nagy részét multinacionális környezetben szereztem, de dolgoztam egy keveset családi vállalkozásban is. Jelenleg szabadúszó business és team coach vagyok, aki Katarból vállal online coaching folyamatokat.

Tanulmányok

2024

Motivációs Térkép tanácsadó képzés - CHN Nemzetközi Coach Iskola

ICF Akkreditált Program - CHN Nemzetközi Coach Iskola

2023

Szervezet fejlesztése és vállalati kultúra - LABA Hungary

2020-2022

Business és Team Coach - Budapesti Metropolitan Egyetem

2006-2008

MBA - Budapesti Műszaki Egyetem

Infokommunikáció és Emberi Erőforrás Menedzsment szakirányon

2000-2004

Nemzetközi Kapcsolatok szakreferens - Általános Vállalkozási Főiskola

Publikációk

https://coachszemle.hu/2022/04/21/a-gondoskodo-maszkulinitas-tamogatasa-a-coachingban/

Nyelv:
angol, magyar
E-mail cím:
fiathmiklos@gmail.com
Telefonszám:
+36702055291
Honlap:
Facebook:
https://www.facebook.com/businesscoachfm
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/miklosfiath/
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam