Fiáth Miklós
Fiáth Miklós

Fiáth Miklós vagyok. Apa. Karrierváltó. Önmegvalósító. Szabadúszó. ICF ACC, illetve diplomás business és team coach.

Alapdiplomám nemzetközi kapcsolatok szakreferens, amelyhez később MBA diplomát is szereztem a BME-n, amit legutoljára a METU coach diplomájával gazdagítottam. 2023. októbere óta Katarban élek a családommal.

A coach pályafutásomat megelőzően közel 20 évig dolgoztam értékesítési, marketing és műszaki területeken multinacionális cégeknél, amelyből 15 év tapasztalatot az autóiparban szereztem. Több mint 10 évig vezettem csapatokat hazai és nemzetközi környezetben, számos változást menedzseltem szem előtt tartva az egyensúlyokat. Vezetőként mindig az aktuális csapatom maximális képviselete volt az első, mindig hajtott az egyszerűsítés, a hatékonyság, a kedvezőbb működési költségek elérése úgy, hogy párhuzamosan a kitűzött célokat teljesítsem és a csapatom motivációját is fenntartsam.

Coachként a női karrier és a nők támogatása az egyik fontos feladatom, de apaként szívügyemnek tartom a menedzser apák erősítését magánéleti, szerepekkel járó, valamint vezetői, karrier jellegű elakadásaikban. Nagyon foglalkoztat, hogy kit mi hajt, működését, mi motiválja, hogyan tudja a legtöbbet kihozni magából. Ennek fejlesztéseként 2024. márciusában Motivációs Térkép Tanácsadó is lettem, amelyet a coaching során a diagnózis fázisban vagy az iránykijelölés szakaszában tudok a legjobban használni.

Tapasztalatom és szakértelmem garancia arra, hogy coachként megbízható és professzionális partner legyek a közös utazásunk során. Az én sikerességem abban mérhető, ha az ügyfelem sikeresebbnek és boldogabbnak érzi magát a coaching folyamat után.

Két mottóm van, amely meghatározta az eddigi életemet és hatással van coaching identitásomra is:

"Csak a változás állandó".
" Nem az számít, hogy mi történik veled, hanem az, hogy hogyan reagálsz rá.”

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

A munkahelyemen eltöltött közel 20 év tapasztalatának hatása személyiségem és coach identitásom kialakulását erősen formálta.  Megmásztam a karrier létrát a gyakornoki pozíciótól a nemzetközi menedzser szintig, ahol utoljára már 14 ország több mint 40 munkatársának voltam a vezetője. Pályafutásom nagy részét az autóiparban töltöttem aftersales területen marketing, értékesítés, valamint műszaki pozíciókban. Dolgoztam egy keveset családi vállalkozásban is. Jelenleg szabadúszó business és team coach vagyok, aki Katarból vállal online coaching folyamatokat.

Tanulmányok

2024

Motivációs Térkép Tanácsadó - CHN Nemzetközi Coach Iskola

ICF Akkreditált Program - CHN Nemzetközi Coach Iskola

2023

Szervezet fejlesztése és vállalati kultúra - LABA Hungary

2020-2022

Business és Team Coach - Budapesti Metropolitan Egyetem

2006-2008

MBA - Budapesti Műszaki Egyetem

Infokommunikáció és Emberi Erőforrás Menedzsment szakirányon

2000-2004

Nemzetközi Kapcsolatok szakreferens - Általános Vállalkozási Főiskola

Publikációk

https://coachszemle.hu/2022/04/21/a-gondoskodo-maszkulinitas-tamogatasa-a-coachingban/

Nyelv:
angol, magyar
E-mail cím:
fiathmiklos@gmail.com
Telefonszám:
+36702055291
Honlap:
Facebook:
https://www.facebook.com/businesscoachfm
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/miklosfiath/
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam