Dr. Zay Melinda
Dr. Zay Melinda

Köszöntés
Üdvözlöm ennek az izgalmas önismereti és önfejlesztő coaching útnak a kezdetén!
Dr. Zay Melinda, mesterszintű coach vagyok, több, mint 8000 óra és 14 éves coaching tapasztalattal a vezetőfejlesztés és soft skill fejlesztés területén. Főbb szakterületeim az interkulturális kommunikáció, nehéz beszélgetések, stratégiai tervezés és az autentikus vezetői és kommunikációs stílus kialakítása.
Személyes vonatkozásban egy boldog házasságban élő, kétgyermekes édesanya vagyok, akinek az élete a coachingnak köszönhetően céltudatossággal és elhivatottsággal gazdagodott. Coachként pontosan ezt a perspektívát szeretném megosztani ügyfeleimmel is: definiálni a rövid és hosszú távú céljaikat, feltárni és felszabadítani a bennük rejlő lehetőségeket és energiákat, és nem utolsó sorban mindezeket hatékony akcióterv segítségével manifesztálni.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

Szakmai utam és hátterem
Pályafutásom eredetileg a felnőttoktatóként és soft skill trénerként indult. Miután különböző cégeknél és üzleti szektorokban tapasztalatot szereztem, saját tréning- és coachingcéget alapítottam és egy tehetséges, innovatív és kreatív csapatot gyűjtöttem magam köré. Ez a tíz éves periódus vezetőként lehetőséget biztosított a számomra, hogy gyakorlati tapasztalatokra tegyek szert a vállalkozásindítás, cégvezetés, emberirányítás és projektmenedzsment területén.
Miközben egyre jobban belekerültem a coaching világába, azt vettem észre, hogy nemcsak az ügyfeleink értek el nagyszerű és gyors változásokat, eredményeket, hanem az én életem is gyökeresen megváltozott, és minden szempontból jobbra fordult. A coaching a hivatásommá vált és további képzésket végeztem.
Első gyermekem születése után úgy döntöttem, hogy eladom a cégem, és a gyereknevelés mellett az önfejlesztésre fogok koncentrálni. Elkezdtem (és azóta be is fejeztem) az interkulturális kommunikáció doktori programot az ELTE-n, és közben további coaching tanulmányaimat és munkámat is folytattam. A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) akkreditációs folyamatát követően megszereztem a PCC (Professional Certified Coach), majd a legmagasabb szintű MCC (Master Certified Coach) minősítéseket. Emellett különböző nemzetközi interkulturális, üzleti és mediációs képzéseken is részt vettem Barcelonában, Tilburgban, Londonban és Lisszabonban, elvégeztem a nemzetközi Team Coach képzést a Global Team Coaching Institute szervezésében, akkreditált párkapcsolati coach lettem és legutóbb egy nemzetközi coach szuperviziós tanúsítványt szereztem, 2024-ben fejezem be a Dr. Máté Gábor nevéhez fűződő Compassionate Inquiry egyéves képzést, amely a traumák feldolgozása témájában segíti munkámat.

Jelenleg főként leadership coachként, illetve interkulturális, diverzitás és inkluziós (DEIB) trénerként és team coachként is dolgozom. Több mint 14 éve vagyok coach, és az elmúlt 5 évben digitális coachként 5 különböző kontinens vezetőinek (vagy leendő vezetőinek) coachingjában szereztem széleskörű tapasztalatot.
Imádok utazni és más kultúrákat megismerni, eddig a világ több mint 50 országába jutottam el és emellett az USA 48 államában jártam, ami nagy hatással volt rám és sok szempontból kitágította a világképemet. A diverzitást és inklúziót támogatom interkulturális szakértőként is. Jelenleg az USA-ban élek, angol és magyar nyelven coacholok.

Főbb szakterületeim
- Vezetőfejlesztés
- Executive vezetőfejlesztés és coaching
- Stratégiai tervezés
- Kommunikációs hatékonyság
- Párkapcsolati coaching
- Team és Group coaching
- Life coaching

Iparági tapasztalatok
Autó- és járműipar, Bankszféra, IT, Elektronika, Élelmiszeripar, Tudomány és gyógyszeripar, Tanácsadás, Oktatás, Energia, Non-profit, Gyártás, Közlekedés

Tanulmányok

Tanulmányok
- MA pszichológia - folyamatban
- Ph.D. Interkulturális kommunikáció, ELTE
- MA, diplomácia, Kodolányi Egyetem, Budapest
- MA, irodalom és nyelvtudomány, pedagógia-pszichológia ELTE, Budapest
- BA, angol és amerikanisztika, Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Minősítések
- MCC (Master Certified Coach) by ICF
- EMCC Team Coaching akkreditáció
- Leadership Development Coach
- Szupervíziós tanúsítvány
- Párkapcsolati Coach
- Intercultural Business Trainer

Fontos még rólam tudni, hogy

Coaching filozófiám
Mottóm: “A lehetetlen nem más, mint a meg nem valósított lehetőségek összessége.”
(Sri Aurobindo)
Ennek fényében elgondolkodtató kérdésekkel, empátiával és személyre szabott stratégiákkal segítem ügyfeleim fejlődését és vezetői készségeik kibontakozását. Olykor megkérdőjelezem a korlátozó hiedelmeket, és önbizalmat fejlesztve autentikus döntésekre és cselekvésre ösztönzök.

Nyelv:
magyar, angol
Régió:
Magyarország, usa
E-mail cím:
drlindazay@gmail.com
Telefonszám:
1 941 960 0871
Honlap:
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/lindazay-leadership-coach-trainer-intercultural-communication-consultant/
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam