Dr. Zay Melinda
Dr. Zay Melinda

Executive és Leadership Development Coach, Szupervizor, Mentor

Mottóm:
“A lehetetlen nem más, mint a meg nem valósított lehetőségek összessége.”
(Sri Aurobindo)
Coaching megközelítésem:
Mottóm fényében elgondolkodtató kérdésekkel, empátiával és személyre szabott stratégiákkal segítem ügyfeleim vezetői készségeinek fejlesztését és/vagy kibontakoztatását, támogatom. Olykor megkérdőjelezem a korlátozó hiedelmeket, új perspektívákat nyitogatok, és önbizalmat fejlesztve autentikus döntésekre, illetve cselekvésre ösztönzök.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

Pályafutásom eredetileg felnőttoktatóként és soft skill trénerként indult, és ezáltal kivételes lehetőséget kaptam az élettől, és bepillantást nyertem sok különböző cég, üzleti szektor, vezető és munkavállaló kihívásaiba, életébe és fejlődésébe. Ezekre a tapasztalataimra alapozva és az akkoriban túltengő fiatalos lelkesedésemtől hajtva saját tréning- és coachingcéget alapítottam, aminek köszönhetően hamarosan egy tehetséges, innovatív és kreatív nemzetközi csapatot vezettem. Ez a tízéves periódus vezetőként lehetőséget biztosított a számomra, hogy gyakorlati tudásra tegyek szert többek között a vállalkozásindítás, cégvezetés, emberirányítás és projektmenedzsment területén, miközben természetesen a vezetői szerep buktatóit és nehézségeit sem kerültem el.
2020-ban egy transznacionális konzorciumot alapítottam 6 külföldi szervezet bevonásával, amely soft skillek fejlesztésével foglalkozott digitális eszközök segítségével. Az Európai Bizottság által is szponzorált projekt 2023-ban sikerrel zárult.
Szakmai fejlődésem egyik iránya az interkulturális kommunikáció és menedzsment tanulmányozása és kutatása volt az ELTE doktori programjának keretében. A másik fő irányt pedig a további coaching tanulmányok jelentették. A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) akkreditációs folyamatát követően megszereztem MCC (Master Certified Coach) minősítéseket. Emellett különböző nemzetközi interkulturális, üzleti és mediációs képzéseken is részt vettem Barcelonában, Tilburgban, Londonban és Lisszabonban, elvégeztem a nemzetközi Team Coach képzést a Global Team Coaching Institute szervezésében. A business témájú coaching irányok után akkreditált párkapcsolati coach képesítést is szereztem.
Megtiszteltetés számomra, hogy mentorként és képesített coach szupervizorként támogathatom coach kollégáimat további szakmai fejlődésükben és önreflexiójukban.
Jelenleg a Dr. Máté Gábor nevéhez fűződő Compassionate Inquiry éves képzésén veszek részt, amely leginkább a traumák feldolgozása témájában segíti munkámat.

Főként leadership coachként,illetve interkulturális és D&I (Diverzitás és Inkluzió) trénerként és team coachként dolgozom. Több mint 14 éve vagyok coach, és az elmúlt 5 évben digitális coachként 5 különböző kontinens vezetőinek (vagy leendő vezetőinek) coachingjában szereztem széleskörű tapasztalatot.

Főbb szakterületeim
- Vezetőfejlesztés
- Executive vezetői fejlesztés és coaching
- Stratégiai tervezés
- Kommunikációs hatékonyság
- D&I (Diverzitás és Inlúzió) DEIJB
- Párkapcsolati coaching
- Team és Group coaching
- Life coaching
- Mentoring
- Coaching szupervízió

Tanulmányok

Tanulmányok
- Ph.D. Interkulturális kommunikáció, ELTE
- MA, diplomácia, Kodolányi Egyetem, Budapest
- MA, irodalom és nyelvtudomány, pedagógia-pszichológia ELTE, Budapest
- BA, angol és amerikanisztika, Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Minősítések
- MCC (Master Certified Coach) by ICF
- EMCC Team Coaching akkreditáció
- Leadership Development Coach
- Szupervíziós tanúsítvány
- Párkapcsolati Coach
- Intercultural Business Trainer

Fontos még rólam tudni, hogy

Személyes vonatkozásban egy boldog házasságban élő, kétgyermekes édesanya vagyok, akinek az élete a coachingnak köszönhetően sok céltudatossággal és elhivatottsággal gazdagodott. Coachként, többek között, ezt a perspektívát közvetítem ügyfeleim felé is: támogatom őket rövid és hosszú távú céljaik megtalálásában vagy megálmodásában. Segítek abban, hogy feltárják és felszabadítsák a bennük rejlő lehetőségeket és energiákat, és nem utolsó sorban, hogy mindezeket hatékony akcióterv által manifesztálják.

Imádok utazni és más kultúrákat megismerni, eddig a világ több, mint 50 országába jutottam el és emellett az USA 48 államában jártam, ami nagy hatással volt rám és sok szempontból tágította a világképemet. A diverzitást és inklúziót támogatom interkulturális szakértőként is. Jelenleg az USA-ban élek, angol és magyar nyelven coacholok.

Nyelv:
magyar, angol
Régió:
Magyarország, usa
E-mail cím:
drlindazay@gmail.com
Telefonszám:
1 941 960 0871
Honlap:
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/lindazay-leadership-coach-trainer-intercultural-communication-consultant/
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam