Az első kis lépés a változás létrehozásában a tudatosság megteremtése

A coachingban és minden fejlődési folyamatban az első kis lépés a változás létrehozásában a tudatosság megteremtése. Amint megtudom magamról, hogy mit nem tudok, az feldolgozhatóvá válik. Ám ez még nem jelenti azt, hogy valójában dolgozni is fogok rajta, hiszen kereshetek kifogást, mondhatom azt is, hogy „ilyen vagyok” ezzel kerülve annak a felelősségét, hogy változtassak. A workshopon én egy olyan eszközt szeretnék mutatni, mely folyamatosan tudatosítja a viszonyulást a haladáshoz és a felelősséghez egészen a cselekvésig. Az eszköz az elszámoltathatóság létrája.

A módszer a coachképzésem résztvevőinek egyik kedvence, és minden vezetői tréningem résztvevője is beleszeret 🙂

További információk:

https://www.e-coach.hu/coaching-lepesrol-lepesre-stage-based-modell

A résztvevők rövid betekintést nyernek az elméleti háttérbe (max. 10 perc) összekötve a stage based coachinggal, majd kipróbáljuk, hogyan hatnak a kérdéseink és az intervencióink a coacholtra – ezzel a coach tudatosságát is növelve.

Németh Zita PCC

Mindig is érdekelt az emberi viselkedés. A miértek és a hogyanok. Ezért a pszichológia tanulása mellett tettem le a voksomat. Nyelvismeretem miatt folyamatosan üzleti körökben forogtam, ezért korán, már az egyetemen a szervezeti alkalmazás iránt köteleződtem el. Kedvenc tantárgyam a Vezető Pszichológusa volt, ami a coaching módszertanok előfutárának tekinthető.

Több, mint 18 éve foglalkozom fejlesztésekkel szervezetekben, minden szinten, egyéni és csoportos formában. A coaching 2002-ben került az életembe ezen a néven, amikor a GE-ben voltam Tréning megoldás fejlesztő menedzser.

Tapasztalatomat nemzetközi környezetben bővítettem, határokon átívelő projektekben bővítve a tapasztalataimat, Moszkvától Miamiig, a munka kiadós részét on-line végezve.

Azóta is imádom ezt a módszert, és törekszem arra, hogy minél magasabb minőségben végezzem a munkámat, amihez a folyamatos tudatosításon és önfejlesztésen át vezet az út.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam