F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus lassan három évtizede vezet személyiségfejlesztő tréningeket, melyeket a Rogers/Gordon-féle kommunikációs modell és a TA alaptételeinek ötvözésére épít. A magas szintű önismeret alapjainak megvetése után a coachjelöltek könnyen elsajátítják az ego-állapotok és különféle tranzakció-típusok felismerését, amit majd coaching munkájuk során a Gordon-féle kommunikációs eszközök segítségével tudnak hitelesen megfogalmazni. Ezzel a kombinált készségcsomaggal igen hatékonyan tudnak dolgozni.

Sokféle újítása közül F. Várkonyi Zsuzsa bemutatja a coaching munkában elengedhetetlen kérdezés jogos és hatékony formáit, valamint megismertet az ártalmas, „ego-motivált” kérdésfajták listájával. 

Az előadás során rövid részletet láthatunk a GordonTA Kft. oktatófilmjéből, ahol is az előadó egy kezdő kollegájával folytat coaching beszélgetést.

F. Várkonyi Zsuzsa

F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus – akit a felnőttoktatásban végzett munkájáért az ELTE a címzetes egyetemi tanár címmel tüntetett ki – nemcsak népszerű pszichológiai könyvek szerzője, hanem trénerként és coachként is több évtizede dolgozik. Személyiségfejlesztő tréningjein több újítása is helyet kap. Ezek közül mutat be az ICF konferencián néhányat, melyek hasznosnak bizonyultak leendő coachok képzése során.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam