Az ICF Magyar Tagozataként mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a szupervízió fontosságára. Ezért ösztönözzünk szupervízor és mentor coachainkat arra, hogy tagjainknak csoportos szupervíziós lehetőséget nyújtsanak a CSR program keretében, és azon túlmenően is. 2018-ban minél több szupervízor és mentor kollégánkat szeretnénk bevonni ebbe a munkába, hogy bátran válogathassatok, és minél többféle módszert, megközelítést, személyiséget tapasztalhassatok meg! SZUPERVÍZIÓRA FEL!

Kedves Kollégáim!

Egy megoldásorientált szemléletű szupervízióra invitállak benneteket.

A tanulást és a munkát végig szupervíziók támogatása mellett végeztem. Azt tartom, hogy egy jó szupervízor mindig rengeteget tanul a csoportjától, miközben a résztvevő kollégái hálásak neki… Az SF szemlélettel tartott szupervízió abból indul ki, hogy mi ment jól az üléseken, mi volt sikeres a coachnak és az ügyfelének, és ebből építjük a továbblépés lehetőségeit. 2-3 eset megbeszélésére lesz időnk. Hiszem, hogy bármely módszer jó, amit a megoldás építésére lehet használni.

Gosztonyi László PCC

Ahogy a klinikai pszichológusok többsége, én is a dinamikusan orientált terápiák tanulásával és alkalmazásával kezdtem a pályámat. Közben pszichodramatikus csoportokban is képződtem. A pszichodráma  gyakorlatával elérni vélem, hogy a térben jelenítsük meg a vágyakat, a dinamikát, kézzelfoghatóvá tegyük a lehetőségeket.

A családterápia tanulása/tanítása a rendszerek összefüggéseire világítottak rá. A családterápia végzése során találkoztam a megoldásorientált szemlélettel  (Steve de Shazer és Jürgen Hargens workshopjain).

A szemlélet nálam azt eredményezte, hogy az egy klienssel folytatott  coaching ülések, (család)terápiák a kezdeti 8-10 alkalomról fokozatosan 2-4 találkozásra csökkentek és a múlt feltárása helyett a jövő építése a tartalmuk.

REGISZTRÁCIÓ

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az egyesületi tagoknak ingyenes.

Időpont: 2018. október 25. (csütörtök) 18.00–20.00

Helyszín: Carion székház, 1023 Budapest, Bécsi út 25.