ICF MAP – Master Approach Program 2023/24

Partnerség és co-kreáció, partnerség és direkt kommunikáció mesterien

ICF Kompetenciák Mesterien – Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coaching Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy annak megszerzésre aktívan készülő magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven. 

Egy viharban evezünk – amikor teamcoachingban felborul az egyensúly a direkt kommunikáció és a partneri szemlélet között

Miért pont teamcoaching irányból?

A (team)coach direkt kommunikációja akkor működik jól, ha mellette ott van a partneri szemlélet, és a folyamat közös alakítása.

Amikor ezt az egyensúlyt jól eltaláljuk, annak a pozitív hatása teamcoachingban felerősödik. Amikor nem találjuk el, sokszor miattunk keletkezik ellenállás a csapatban.

Ebből kifolyólag látványosabb a kompetenciák egyensúlyának hatása, tettenérhetőbb a jól/kevésbé jól működtetett egyensúly közöttük.

A program rövid leírása

Ha valódi változást akarunk létrehozni a csapat működésben, a teamcoachok részéről a direkt kommunikáció elengedhetetlen. Enélkül nem lát rá a csapat saját rendszere anomáliáira, benne maradnak olyan viselkedésekben, amellyel szabotálják eredményességüket. Ahhoz hogy a direkt kommunkáció elérje célját, ne csak ellenállást váltson ki a csapat részéről, nem mindegy hogyan működtetjük. S ha felüti a fejét az ellenállás a teamcoachingban, jól kell tudnunk vele bánni.

A partneri szemlélet és a folyamat közös alakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a teamcoach(ok) direkt kommunikációja jól érkezzen meg. A direkt kommunikációval befogjuk a szelet a vitorlába, a partneri szemlélettel, a co-kreációval pedig kiegyensúlyozzuk úgy a hajónkat, hogy a jó irányba a megfelelő tempóval tudjon menni. Mindeközben tanítva a csapatot egy fenntarthatóbb működési formára.

Hogyan hozzuk ezeket a minőségeket egyensúlyba? Mire figyeljünk teamcoachként, és hogyan kezeljük, ha süllyedésnek indul a hajó? Ezeket a témákat derítjük fel közösen a workshop során valódi esettanulmányokon keresztül.

A program célja

Az előadó:

Szabó Tamara MCC, coach, team coach, organizational coach; a Co-Create Coach Camp és a Co-Create TeamCoach Camp egyik alapítója

„Több mint tíz évet töltöttem el egy multinacionális környezetben: feleltem belső kommunikációért, stratégiai tervezésért, innovációs tevékenységekért. 2010-ben kezdődött fejlesztő szakemberi pályafutásom. Mára már nagyon sok módszertanban (egyéni, csoportos, teamcoaching, facilitáció, készségfejlesztés, komplex szervezetfejlesztés) otthonosan mozgok. Egyaránt dolgozom multikkal, és KKV-kkel, a végeken dolgozó kollégákkal és (felső)vezetőkkel. Lételemem a változatosság.  Belső és külső coachként is rengeteg egyéni, csoportos és teamcoaching folyamatot vittem. Azon túl, hogy a terepen dolgozva coacholok, az elmúlt években számos coachot és teamcoachot képeztem, nyílt képzés formájában és kihelyezetten is. 

A témaválasztás egyik apropója, hogy nagy szerelem számomra a teamcoaching: a komplexitása, a kiváltott hatása, a spontaneitása miatt.” 

1 alkalomBérlet (4 alkalomra)Early Bird bérlet*
ICF tagoknak 20 000 Ft 65 000 Ft 55 000 Ft 
MCSZ tagoknak és jelenleg coachképzésben résztvevőknek25 000 Ft 75 000 Ft 65 000 Ft 
Normál 28 000 Ft 85 000 Ft 75 000 Ft 

* az Early Bird bérlet árak 2023. május 19-ig elérhetők! 

Az alkalmak egymástól függetlenül látogathatók, de egyben kedvezményesebb áron! 

A workshopokon való részvétel alkalmanként 4 CCEU-t ér az ICF akkreditációs rendszerében. 

Időpont: 2023.10.04. 15:00-19:00

Helyszín: Online, Zoom

Szeretettel várunk!

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam