ICF MAP – Master Approach Program

"Intimitás és Erő" – Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak.

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coach Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy erre az akkreditációra aktuálisan készülő, magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven.

 

Miért érdemes eljönnöd?

HELYSZÍN: La Prima Fashion Hotel Budapest (1052 Budapest, Piarista u. 6.)

IDŐTARTAM: 4 óra, 16:00-20:00, mindhárom alkalommal (4 CCEU pont)

RÉSZVÉTELI DÍJ:

  Alkalom 2 alkalmas bérlet  
ICF tagoknak 20.000.- 37.000.-  
MCSZ tagoknak 22.000.- 42.000.-  
Normál 25.000.- 47.000.-  

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Május 9. – Márton Mónika PCC: Intimitás a TA-ban, Intimitás a coachingban

 

Amikor emberek párokba vagy csoportokba rendeződnek, együttes időtöltésüknek hat különböző módja van. Eric Berne a következő képen nevezte el ezt a hat időstruktúrát:

Visszavonulás, Rítusok, Időtöltések, Aktivitások, Játszmák, Intimitás

(Az intimitás a TA-ban terminus technicus, az időstrukturálás egyik formája, ami megegyezhet, vagy különbözhet a hétköznapi nyelvben használt intimitás kifejezéssel.)

 

Fontos, hogy a coach képes legyen olyan teret, kapcsolati minőséget létre hozni, ahol az intimitás létrejöhet, vagyis ahol nincsenek titkos üzenetek, utalások, játszmák, az üzenetek társadalmi és pszichológiai szintje teljesen fedi egymást, amikor érzések és gondolatok őszinte kifejezése mindenki számára valódi nyereséggel zárul. Az intimitásban sok sztrók cserél gazdát, leértékelés azonban nincs.

 

Az intimitás tiszta, nyílt helyzet és bár nyereséggel záródik mindkét fél számára, ugyan akkor a legnagyobb pszichológiai kockázattal jár, nincs előre programozva, az időstruktúrák közül a legkiszámíthatatlanabb.

 

Ebben a közös négy órában a TA fogalom rendszerén keresztül a fenti kérdésekre keressük a választ, sok gyakorlati példával, szakmai beszélgetéssel, konkrét esetmegosztással.

Megnézzük azt is, hogy az időstruktúrák közül, van-e olyan, amelyik a coaching folyamat egyes szakaszában hasznos lehet, és hogyan?

 

Szeptember 20. – Horváth Tünde MCC: Belső erő a coachingban: hogy fejlesszük, hogy használjuk?

“Senki nem tudja bennünk előhívni az alárendeltség érzését az engedélyünk nélkül.” Eleanor Roosevelt

 

Az eszkimó mitológiában van egy történet, amiben egy asszony az éjszaka leple alatt elindul otthonról, mert már nem bírja tovább agresszív férje támadásait. Hideg van, és a kosárban magával vitt élelme is hamar elfogy. Kétségbeesésében arra gondol, hogy talán mégis otthon kellett volna maradnia. Egyszer csak rátalál egy otthagyott őz maradékára, tüzet rak, és a sült hús új reményt önt belé. Körbenéz, és csodával határos módon talál egy barlangszerű üreget, ami óvja a széltől. Ott tölti az első éjszakát. Másnap megy tovább, újra talál hús maradékot, és újra egy meleg odúban hajtja álomra fejét. Ez így megy néhány napig, mígnem egészen közelről valaki azt kérdezi tőle, “Te ki vagy és mi hozott ide?” A kérdező nem más, mint Kinak, az eszkimó mitológiában gyakran felbukkanó óriások egyike. Az asszony az óriás ételmaradékát találta meg minden nap, és esténként hol az óriás lábujjai között, hol a térdhajlata alatt, hol a köldökében talált biztonságos szállást magának. De amikor felér az óriás mellkasához, és szemtől szembe találja vele magát, akkor kis híján megáll a szíve az ijedelemtől. A félelem először szinte megbénítja, majd hanyatt homlok el akar rohanni. De Kinak megállítja és megnyugtatja: “Nem bántalak, csak ne gyere közel a számhoz, mert ha beszélek vagy tüsszentek, az akkora szelet csap, hogy nem fogsz tudni megkapaszkodni, és elpusztulsz a viharban. Ha itt maradsz, nem fogsz fázni, és vacsorát is kerítek minden nap.”

 

A mitológiában a szereplők gyakran szimbolizálnak valamit a belső világunkból. Talán nem túlzás azt állítani, hogy itt az óriás a belső erő szimbóluma.

 

Ha ezt elfogadjuk, akkor ebből a rövid történetből azonnal számos olyan kérdés merül fel, amelyeket a coaching munkánk során sem tudunk megkerülni:

Természetesen ugyanezek a kérdések ránk, coachokra is vonatkoznak.

Amikor az ügyfelek belső erejével dolgozunk, gyakori érzésünk lehet a bénultság, az inkompetencia, a túlzott segíteni akarás, az agresszió vagy akár a bosszúvágy.

Hogyan tudjuk erősíteni magunkban azt a stabil tartóerőt, ami erős és biztonságos jelenlétet eredményez? Hogyan tudjuk az ügyfeleink erejét tudatosítani, illetve konstruktív célok szolgálatába állítani?

 

A workshopon ezekre a kérdésekre keressük a választ a saját praxisomból hozott példák, valamint a résztvevők által megosztott ügyfeles esetek feldolgozásán keresztül. Ráadásként a mitológiai történet második felével is megismerkedünk, amelyek további betekintést engednek a belső erőnk használatába.

 

REGISZTRÁCIÓ

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam