Konfliktus! Konfliktus?

Hogyan tartsuk meg coach-tudatosságunkat konfliktusos témában és helyzetben – és hogyan használjuk jól a konfliktusok megmozgatta energiákat?

Amikor az ügyfél konfliktusos helyzetet hoz, esetleg konfliktusnak érzékelt helyzetben találjuk magunkat magával az ügyféllel, ott érzelmek, indulatok jönnek mozgásban, és szükség van a helytállásunkra, érzelmi szakítószilárdságunkra, magyarán belső erőnkre. Jól jöhetnek esetleg jól elővehető konkrét eszközök is – ez utóbbiban most is támaszkodhatunk a brief coachingot évtizedek óta kutató, továbbfejlesztő nemzetközi kollégák által „feltalált” egyszerű eszközökre.

A két együtt töltött órában szeretném, ha lenne saját élményetek, saját coachszerepetekhez kapcsolódó munkátok során, és szeretném, ha kipróbálnátok egy új, megoldásközpontú eszközt, mely jól alkalmazható konfliktus-témát hozó ügyfél coachingjában:

 

A fórumon az ICF kompetenciák közül elsősorban a hatékony kérdezéstechnikát, a tudatosság megteremtését és a coach jelenlétet vesszük célba.

 

Tegyi Enikő  PCC

Kilenc éve dolgozik vezetői coachként egyéni ügyfelekkel, csoportokkal és teamekkel a megoldásközpontú brief coaching egyik magyarországi úttörőjeként, kétezer óra gyakorlattal a háta mögött.  Coach gyakorlatában szívesen kísérletezik a brief coaching kereteinek tágításával, az érzelmi és testtel végzett munka megoldásközpontú integrálásával.

 

A brief coaching elismerésfókuszú, önszerveződést támogató látásmódját és eszközeit aszívesen alkalmazza tágabb szervezeti keretek között is, így  értekezletfejlesztő, burn-out prevenciós,  a coaching stílusú vezetést, a szervezetek kultúráját és megtartó képességét fejlesztő programjaiban, gyakorlata van belső coachok képzésében.  A Brief coaching a szervezetben, a vezetésben képzésén szívesen megosztja brief coachinggal szerzett egyéni, csoportos, team és szervezeti tudását.  Rendszeresen publikál, a Coaching alapok, coaching irányzatok című akadémiai kiadvány brief coachingról szóló fejezetének szerzője. Számos coachiskola vendég- és vizsgáztató tanára, egyetemi meghívott coach-előadó megoldásközpontú brief coaching témában a BME-n, a Corvinuson.

További információk: www.tegyieniko.hu, www.solutionfocus.hu

 

AZ ICF KOMPETENCIAFÓRUM 2018. április 26-án újra, ekkor a Coach Akadémia PCC négyese várja az érdeklődőket. A programról részletesen ITT olvashatunk.

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Az ICF Kompetencia Fórum ezen programja 2 CCEU (Continuing Coaching Education Units) pontot és 2 óra csoportos mentoring ingazolást ér.

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az ICF Egyesületi tagoknak ingyenes.

Időpont: 2018. március 29. 18:30 – 20:30

Helyszín: Jókai terem, MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam