SAJTÓKÖZLEMÉNY

Üzleti szemlélettel lehet ütőképesebb a hazai civil szféra
Villámrandevún kaptak 19 milliós önkéntes coaching felajánlást a nonprofitok

Budapest, 2014. március 31. – Jószolgálati Coaching Rapid Randit szervezett a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata a MagNet Bankkal közösen. A március második felében megrendezett esemény keretében 18 civil szervezet 30 vezető munkatársa kapott összesen 19 millió forint értékű ingyenes coaching felajánlást. A tavaly útjára indított kezdeményezés célja, hogy a versenyszférában egyre népszerűbb coaching szolgáltatás segítségével nonprofit szervezetek is hatékonyabbá és sikeresebbé tehessék működésüket.

Az ICF Magyar Tagozata és a MagNet Bank közös kezdeményezésére tavaly életre hívott Coaching Rapid Randi idén is a rászorulókat és társadalmi ügyeket képviselő nonprofitok kimagasló érdeklődése mellett zajlott. A rendhagyó keretek között lebonyolított eseményen 18 civil szervezet 30 vezető munkatársa juthatott hozzá egy-egy öt alkalmas coaching folyamathoz díjmentesen 30 ICF coachtól, összesen 19 millió Ft értékben. A villámrandevúk alkalmával a civilek kiválaszthatták a számukra legmegfelelőbb ICF coach szakembert, magát a felajánlott coaching folyamatot pedig az idei év során szabadon használhatják fel szervezetük működésének hatékonyabbá tételére.
 

A villámrandevún többek között olyan ismert civilszervezetek is részt vettek, mint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, az Együtt a Daganatos Betegekért Alapítvány, az SOS Gyermekfalu Alapítvány és a TASZ Társaság a Szabadságjogokért. Az ICF Magyar Tagozatának célja a programmal, hogy a jellemzően forráshiányos hazai civil szféra képviselői is profitálhassanak a coaching élményből.
 

Hatékonyságot és tudatosságot növel a coaching
 

A visszajelzések alapján tömeges az igény alapítványok és más nonprofit szervezetek részéről az üzleti életben is alkalmazott vezetői coachingra. A 2014-es Coaching Rapid Randi népszerűségét a tavayi hasonló esemény egyértlemű sikere is megalapozta. A programban részt vevő civil szervezeti vezetők nagyon pozitívan ítélik meg a coaching erejét. A leggyakoribb visszajelzés az, hogy a coaching folyamatnak köszönhetően sokkal tudatosabban képesek kezelni a különböző szakmai és szervezeti szituációkat, döntéseket, illetve profibban és hatékonyabban képesek irányítani a szervezetüket.
 

Az ICF által tavaly végzett elégedettségmérés adatai alapján a civil szervezetek 96%-a kiválónak minősítette az igénybe vett önkéntes ICF coach segítségét, és kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy újra szívesen részt vennének coaching folyamatban. A közös munka eredményeként minden második civil szervezeti vezető fontos készségeinek konkrét fejlődéséről számolt be.
 

„Nagy élmény volt részt venni a coaching folyamaton. Elsősorban önismeret terén jelentett rengeteget, amit a munkámban is tudok kamatoztatni. A prioritások felállításában, a feladatok rendszerezésében, munkaszervezésben és az idővel való gazdálkodásban úgy érzem rengeteget fejlődtem. Éppen ezért vettem részt az idei ICF Coaching Rapid Rapid randin is. Folytatni fogjuk a megkezdett munkát, az újabb alkalmak sokat fognak segíteni, hogy ledöntsem azokat a korlátokat, amelyek a coach segítségével tudatosultak bennem.” – osztotta meg tapasztalatait Gémes Renáta, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezetének projektvezetője.

„Először vettem részt ICF Coaching Rapid Randin, ami számomra egy teljesen egyedi, újszerű, fantasztikus esemény volt. Elsősorban azért döntöttünk úgy, hogy coach segítségét kérjük, mert 15 éve működtetjük az Alapítványt, rengeteg helyen lenne szükség a segítségünkre, és sokszor gondot jelent a priorizálás. Nagyon sok a dilemmánk azzal kapcsolatban is, hogy jó irányba haladunk-e. Ehhez szeretnénk coachot igénybe venni.” – mondta el motivációját Dr. Bakó Katalin, az Együtt A Daganatos Betegekért Alapítvány képviselője.
 

Ingyenes coahcing már online piactéren is
 

Az ICF Magyar Tagozata jószolgálati programja keretében csatlakozott a MagNet Bank 2014-ben indult kezdeményezéséhez, a CivilMag-hoz is. A CivilMag egy webes piactér, amely civil szervezetek számára teszi lehetővé, hogy díjmentesen igénybe vegyék a felajánlott üzleti szolgáltatásokat, köztük az értékes vezetői coachingot is. Az ICF tagjai a Coaching Rapid Randi mellett, a CivilMag-on megtett önkéntes felajánlásaikkal is a hazai nonprofitokat szeretnék támogatni. A CivilMag online civil piactér a www.civilmag.hu címen érhető el.
 

„A vezetői coaching nem csak a versenyszférában működő vállalatok, hanem civilszervezetek számára is kiváló eszköz a hatékonyság és sikeresség növelésére. A rászorulókat és társadalmi ügyeket képviselő nonprofitoknak pedig különösen nagy szüksége van a tudatosabb, üzleti szemléletű működésre, érdekérvényesítő képességük javítására. Az ICF Coaching Rapid Randi kapcsán mind a résztvevő nonprofitok mind a coachok tapasztalata nagyon pozitív, ezért 2014-ben lelkesen folytatjuk a tavaly útjára indított kezdeményezést.” – mondta van der Meer Gabriella, az ICF Magyar Tagozatának Jószolgálati Igazgatója.
 

# # #

 További sajtóinformáció: 

van der Meer Gabriella
ICF Magyar Tagozat Jószolgálati Igazgató
CSR@coachfederation.hu
+36 70 212 5112
 

Hanyecz Imre
Double Decker PR & Consulting
hanyecz.imre@doubledecker.hu
+36 30 299 9767

# # #

Az ICF-ről:

A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF), a világ legnagyobb coach szakmai szervezete 1995-ben alakult, mára 100 országban 22 ezer tagja van és több mint 9 ezer coach szerzett már ICF akkreditációt. Az ICF célja, hogy építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását magas szintű etikai sztenderdjei, független akkreditációs rendszere (ACC, PCC, MCC) és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítése útján. Az ICF Magyar Tagozata 2008-ban alakult, jelenleg több mint 130 taggal a régió egyik legnagyobb tagszervezete.

www.coachfederation.hu

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam