Kompetens coachok és díjazottak

Az év legnagyobb hazai coachkonferenciájáról, és az ICF díjazottjairól.

Május 21-én rendeztük meg idei második nagy rendezvényünket, az ICF Coachkonferenciát. 150 résztvevő, 12 workshop és F. Várkonyi Zsuzsa, valamint Szabó Peter MCC plenáris előadásai mellett jártuk körbe, közelítettük meg több oldalról az ICF kompetenciákat. Az ötlet onnan jött, hogy számos, akár nem ICF akkreditált képzés is az ICF coachkompetenciákra épít, ICF coachként munkánkat ezekre építjük, rengeteget alkalmazzunk, használjuk, beszélünk is ezekről sokat de nem lehet eleget!

Tavaly, amikor Kákonyi Anett PCC Akkreditációs Igazgatóval jöttünk haza az ICF ELM-ről (ahol éppen a coach kompetenciákhoz való megközelítésünkek köszönhetőan mutathattunk be legjobb gyakorlatot az európai tagozatok vezetőinek), a reptéren gépünkre várva gondolkodtunk a témáról közösen, és született meg a döntés, hogy az egész 2019-es évet fűzzük fel erre a témára. És innen jött a cím: A kompetens coach.

Az ICF coachkompetenciák mögött több évtizedes munka, kutatás van, és azt tartom izgalmasnak bennük, ahogyan remek, stabil és tiszta alapokat adnak coaching munkánkhoz, és ahogyan ezekre támaszkodva magunkra tudjuk szabni, bele tudjuk vinni egyéniségünket, saját coaching stílusunkat, jelenlétünket. Mint a korábbi években, most is célunk volt, hogy a coachkompetenciákat minél több oldalról, színesebben és lehetőleg minél több kíváló coachtársunk, tagunk, kollégánk interpretálásában dolgozzuk fel.

Az éves fő rendezvényünknek szerves része volt az idén átdolgozott, illetve újonnan létrehozott coachdíjaink átadása is. Kinőttük az Év ICF Coacha díjat az elmúlt, közel egy évtizedben, ezért arra törekedve, hogy még szakmaibb legyen a pályázat, két kategóriát hoztunk létre: a Rising Star és a Seasoned Star kategóriákat, valamint átalakítottuk az elbírálás szempontrendszerét is: reflexiókat kértünk a szupervíziós munkával kapcsolatban, és kíváncsiak voltunk az ügyfél megélésére is. Létrehoztuk az Elnöki díjat is, melynek célja azon kollégák, coach szakemberek elismerése, akik sokat tettek önkéntes munkájukkal, szakértelmükkel és idejük feláldozásával az ICF Magyar Tagozatának sikeréért.

Idén egy pályázat kimagaslott a többi közül, örömmel ismerjük el Diósi Hajnlaka ACC coachtársunk érdemeit, aki Rising star kategóriában lett az Év ICF Coacha 2018 cím nyertese! Seasoned star kategóriában idén nem tudtuk kiosztani a díjat, mert a szakmai szempontok szerinti pontozás alapján egyik pályázat sem érte el a minimálisan meghatározott átlagpontszámot. (A pályázatokat itt olvashatjátok.)

Az Elnöki díj nyertesei, van der Meer Gabriella PCC és Barnóczki Annamária MCC szakmai érdemei elvitathatatlanok, az ICF Magyar Tagozata nem tud eléggé hálás lenni nekik azért a rengeteg munkáért, amit csapattagként, elnökségi tagként nyújtottak az elmúlt években, folyamatosan, önzetlenül és magas színvonalon. Gabi aktív CSR-csapattagként vette át 2014-ben a Jószolgálati igazgató tisztséget, amit 2017-ig, azaz 4 éven keresztül vitt, és azóta is folyamatosan vesz részt coachként, mentorként, tanácsadóként és szakértőként a tagozat szakmai és operatív munkájában. Annanmária a Magyar Coach Egyesület (MCE) elnökségi munkájának befejezése után csatlakozott az ICF elnökségéhez Akkreditációs Igazgatóként, és váltotta a tagozat régi célkitűzését valóra: hogy azt a hihetelen nagy mennyiségű tudásanyagot, amit az ICF összerakott, immáron magyar nyelven is elérhessék a hazai coachok a honlapunkon, valamint szupervízor, mentor, szakmai tanácsadó munkájával azóta is hihetetlen készségességgel és gyorsasággal segíti munkánkat!

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam