HR BRAND(em) Konferencia nyitány

Az ICF Magyar Tagozataként idén nagyot álmodtunk, és 2018 első félévében 3 konferenciával is a coaching szakma megismertetése, fejlesztése szolgálatában állunk. A február 1-én megrendezett ICF HR BRAND(em) Konferencia középpontjában az Utódok – Tehetségek – Nemzedékek témaköre áll. Április 19-20-án az ICF EMEA régiójának első nemzetközi konferenciájának lehetünk házigazdái, melyet globális stratégiai partnerünkkel, a Hogan Assessmenttel […]

Az ICF Magyar Tagozataként idén nagyot álmodtunk, és 2018 első félévében 3 konferenciával is a coaching szakma megismertetése, fejlesztése szolgálatában állunk.

A február 1-én megrendezett ICF HR BRAND(em) Konferencia középpontjában az Utódok – Tehetségek – Nemzedékek témaköre áll.

Április 19-20-án az ICF EMEA régiójának első nemzetközi konferenciájának lehetünk házigazdái, melyet globális stratégiai partnerünkkel, a Hogan Assessmenttel együtt szervezünk. Címe: ‘Future of Coaching in Organisations’

Május 16-án pedig a mára már a hazai coaching élet meghatározó eseményének számító Coach Konferencia keretében ünneplejük az ICF Magyar Tagozatának 10. születésnapját.

Kérem engedjék meg, hogy egy személyes vonallal kezdjem.

Életemnek két meghatározó, sok-sok generációra visszatekintő intézménye van: a Katonaság, mai nevén a Magyar Honvédség. Nagyapám aktív részese volt a Második Világháború után a Magyar Polgári Rendőrség megszervezésének, édesapám a Határőrség állományában töltötte el aktív éveit, bátyám is rendőr nyomozóként dolgozik, jómagam pedig sorkatonai szolgálatom leteltével tartalékos hadnagyként szereltem le. De ennek az intézménynek én sosem voltam igazi része. Ellenben életem csodálatos 10 évét töltöttem el a polgári repülésben, Malév kötelékében, melyhez családomnak semmilyen kapcsolódása nem volt… Itt találkoztam a nemzetköziséggel, a tréning és mentoring szakmával.

A Honvédség is számos átalakuláson ment keresztül, a Malév már 6 éve nem létezik… Hiszem, hogy életem váltásait, változásait nem tudtam volna venni, nem tanultam volna meg angolul, dolgozhattam volna egy nemzetközi fejvadász cégnél, nem lettem volna versenytánc bajnok,  ha nem hordozom magamban, nem használom annak a számos magyar-sváb-erdélyi-német-palóc nemzedéknek a bölcsességét, mely arra tanított, hogy ha valamihez kedvem van, ha valamiben tehetségem van, azt próbáljam és aknázzam ki.

Egy dolog állandó az életben: a Változás. Folyamatosan változó világban élünk, vállalatok jönnek, mennek, piaci változások kereszttüzében kell megállnunk a helyünket, az új technikai és technológiai változások folyamatos kihívások elé állítanak bennünket. Sokféleség, együtt dolgozó kultúrák, generációk, attitűdök jellemezik ezeket, olyan munkakörökben dolgozunk, melyek pár éve még nem is léteztek, de biztosan nem tanultunk ezekről, amikor felkészültünk a nagybetűs életre. A változásban mindig az állandót, a kapaszkodókat keressük, és ez leginkább az a humán erőforrás, azok az emberek, akikkel együtt dolgozunk, és akik mi magunk is vagyunk.

A sok újdonság, gyakran annak hajszolása, a mindig újítani és jobbá tenni akarás közben gyakran felejtődik el, hogy a legtöbb újdonság nem más, mint a már meglévő tudás és ismeretek újragondolása, szintetizálása, ami által nem veszítjük el, hanem aktív kapcsolatban maradunk a már előttünk tevékenykedők generációinak tudásával, és fenntartható, de nagyon eredményes módon hajthatjuk hasznunkra a tudást, tehetséget.

A változásmenedzsment kétségkívül egyik legjobb eszköze a coaching. A coaching, mely eszköztárával, módszertanával, megközelítésével számtalan módon lehet segítségünkre a változások kezelésében, kezdve a vegytiszta coachingtól a coachszemléletű vezetésig, az egyéni, csoportos és teamcoaching, akár önálló fejlesztési formaként, akár egy nagy, összetett folyamat részeként, vagy éppen a HR funkció emberre szabása, vagy a kiválasztás, interjúztatás, teljesítményértékelő és visszajelző kultúra támogatójaként…

A Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetségének alapító tagszervezeteként, ICF-coachként a magas színvonalú szakmaiság, mentoring és tudásmegosztás jellemez bennünket, emellett tettük le a voksunkat, és ezzel járulunk hozzá ügyfeleink sikeréhezMegtiszteltetés számunkra, hogy az ICF HR BRAND(em) Konferenciával egy olyan célt szolgálhatunk, ahol közösen hozunk létre egy tudásmegosztó, együtt-egymástól tanuló platformot, ahol a coaching szakma legkülönbözőbb művelői, alkalmazói közösen dolgoznak a professzionális coaching, mint művészet, tudomány és gyakorlat fejlesztésért.

ICF-coachként hiszünk abban, hogy ha valami változást, mást szeretnénk elérni, akkor annak érdekében mást is kell csinálnunk. Ezért szeretnénk egy másféle konferenciát csinálni, ahol a résztvevők aktív részesei a történéseknek és témáknak. Ezért szeretném bátorítani a teremben lévőket, hogy fogalmazzák meg maguknak mit is szeretnének elvinni, kivenni a mai napból, és hogy legyen rajta figyelmük, hogy ezt el is vigyék.

Szabó Gabi ICF alelnök, a szakmai és operatív szervezőcsapat, valamint az ICF Magyar Tagozatának nevében is szeretném megköszönni szponzorációjukat, támogatásukat azoknak a vállalatoknak, akik velünk együtt fontosnak tartják közös ügyünket, célunkat, és akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a mai alkalom. Azoknak a cégeknek, akik nemzedékek tudását építik be mindennapi működésükbe, és nevelik ki utódaikat, táplálva a bennük rejlő tehetséget. Köszönet azoknak a Coach Képzőknek, akik kiállító szponzorként jelen vannak standjaikkal, valamint média partnereinknek.

Csetneki Csaba PCC – Elnök, ICF Magyar Tagozata 

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam