Egy mozgalmas coaching hét az ICF Szerb Tagozatával

Az alig 9 hónapos, 37 tagot számláló vadi új tagozat igen kitett magáért. Brankica Ljamic MCC elnök, Ivanka Novakovic ACC alelnök és Jelena Petrov tagságért felelős igazgató időt és fáradságot nem kímélve, fantasztikus szervezéssel rendezték meg az ICF Szerbia Coaching Hét nevű programsorozatot. Hét nap alatt, 15 program keretében, 8 különböző országból érkező 150 résztvevővel jelent meg, és mutatták be a coachingot, annak hatását, válfajait és sokszínűségét az szerb piacnak.

Az ICF nemzetközi szervezetéhez tartozva nemcsak a nemzetközi sztenderdek és szakmaiság részesei lehetünk, hanem abból is kivehetjük részünket, hogy alakítsuk és formáljuk a szakmát magát. Az ICF Magyar Tagozatának elnökeként, elnökségi tagjaként sok izgalmas projektnek lehettem már részese, amik egyfelől rengeteg időt és kihívást jelentenek, másfelől viszont megtiszteltetés közreműködni bennük, és számos új eredményt, kapcsolatot, barátságot kapok ezek által.

Tavaly, a budapesti ICF-Hogan konferencián ismertem meg az osztrák Monika Picker PCC-t, aki akkoriban részben Szerbiában is lakott, dolgozott, majd novembertől a Német Tagozat elnöki szerepét tölti be. Ő mutatott be Brankica Ljamic MCC-nek, aki rengeteg energiát befektetve, hatalmas elhivatottsággal dolgozott azon, hogy az ICF szervezetének Szerbiában is létrejöhessen egy tagozata. Nagyon inspiráló személyiségével egyszerűen lehengerelt, és kétség nem férhetett hozzá, hogy végig viszi azt a munkát, melybe belevágott pár kollégájával együtt.

Mint ahogyan folyamatosan jómagam is keresem azokat a hazai és nemzetközi kapcsolódásokat, mentorokat, kollégákat, akik segítik munkámat, örömmel vettem, amikor Brankica kikérte véleményemet, kíváncsi volt munkánkra, tapasztalatainkra. Több késő esti online eszmecsere és beszélgetés után nagyon meghatódtam, amikor meghívtak, hogy az ICF Szerb Tagozatának első nyilvános megjelenésén, rendezvényén legyek vendégként jelen, és szakmai munkámmal járuljak hozzá a tagozat, és az ICF működésének, tevékenységeinek bemutatásához. Természetesen nem mondhattam nemet. 

Az alig 9 hónapos, 37 tagot számláló vadi új tagozat igen kitett magáért. Brankica Ljamic MCC elnök, Ivanka Novakovic ACC alelnök és Jelena Petrov tagságért felelős igazgató időt és fáradságot nem kímélve összerakták az ICF Szerbia Coaching Hét nevű programsorozatot, ahol 7 nap alatt, 15 program keretében, 8 különböző országból érkező 150 résztvevővel jelentek meg, és mutatták be a coachingot, annak hatását, válfajait és sokszínűségét az szerb piacnak.

A hét fő eseménye egy egésznapos konferencia volt, ahol Alla Kazajeva, az ICF Regionális Tanácsadótestületének tagja beszélt az ICF-ről, és a legújabb változáskezelés és coaching kutatás eredményeiről, én pedig két kerekasztalt facilitálhattam – a coaching az üzleti életben, illetve a coaching mint tapasztalat témákban. Mindkét kerekasztalban nemzetközi vállalatok tapasztalt L&D és HR vezetői beszéltek a coachingprogramjaikról, a coachinghoz kapcsolódó tapasztalataikról, ehhez fűződő viszonyaikról. Rendkívül izgalmas volt az az odaadás és nyitottság, ahogyan mindezekről beszéltek, a megjelent több mint 100 résztvevő nagy örömére és megelégedettségére. 

A konferencia előtti este porgramja a Szerb Tagozat tagságával folytatott Q&A szekció volt, ahol a megjelent tagok Monicát és engem az ICF-es tapasztalatainkról faggathattak, és mi magunk is rengeteg inspirációt, ötletet zsebelhettünk be.

Lenyűgöző a szerb ICF-esek profizmusa, odaadása és lelkesedése, és hiszem, hogy tevékenységükkel kíválóan hozzájárulnak majd a coaching szakmaiságának emeléséhez országukban, valamint hogy szakemberként is sok siker vár rájuk. Vendégszeretük és barátságuk pedig mélyen meghatott, és nagyon örülök, hogy ilyen kapcsolódásokra, barátokra tehettem szert – ismét meggyőződhettem, hgy a coaching a legtutibb munka, amit végezhetek!!!

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam