Beszámoló – ICF GLF 2017 Varsó, március 23-26.

Az idei ICF Global Leaders Forum, azaz az ICF vezetők világtalálkozója 86 ország 203 vezetőjével került megrendezésre Varsóban. Ahogy azt Wai K. Leong MCC, az ICF Global Board Alelnöke megfogalmazta beszédében, ez összesen 6000 évnyi tapasztalatot, tudást és bölcsességet jelentett egy rendezvénybe tömörítve. Ők képviselték az ICF teljes tagságát, mely a legfrissebb adatok szerint 142 ország 30.000 professzionális ICF coachát ’tömöríti’. A Magyar Tagozatot Chrenóczy-Nagy Judit ACC elnök és Csetneki Csaba PCC alelnök képviselte.

Beszámoló – ICF GLF 2017 Varsó, március 23-26.

Az idei ICF Global Leaders Forum, azaz az ICF vezetők világtalálkozója 86 ország 203 vezetőjével került megrendezésre Varsóban. Ahogy azt Wai K. Leong MCC, az ICF Global Board Alelnöke megfogalmazta beszédében, ez összesen 6000 évnyi tapasztalatot, tudást és bölcsességet jelentett egy rendezvénybe tömörítve. Ők képviselték az ICF teljes tagságát, mely a legfrissebb adatok szerint 142 ország 30.000 professzionális ICF coachát ’tömöríti’. A Magyar Tagozatot Chrenóczy-Nagy Judit ACC elnök és Csetneki Csaba PCC alelnök képviselte.

A háromnapos rendezvény fő irányvonala a ’Vezetés a Jövőbe’ kulcsgondolata köré szerveződött, hiszen maga a coaching szakma, és a dinamikusan növekedő világszervezet mérete folytán is számos új szervezeti feladat elé néz. De ezen túlmutatóan a gyorsan változó üzleti környezet, a demográfia és a gazdaság változásai, és a milleniumi nemzedék integrálása által támasztott újabb és újabb kihívásairól beszélt nyitó előadásában Dr. Kjell A. Nordström.

Az ICF minden tagozatát érintő kérdéseket Ötlet és Megoldás Labor workshopok mentén dolgozták fel a résztvevők, mely rengeteg tudás- és tapasztalatmegosztásra és kapcsolódásra adott lehetőséget. A négy workshop a következő témák mentén közelítette meg a jövő és a vezetés kérdéskörét:

  • Tagság növelése és megtartása (tagság -ehivatottság)
  • Honnan van a pénz (bevételek kezelése)
  • Mondd el történeted (marketing és kommunikáció)
  • Építsd a csapatod (együttműködések és partnerségek)

Bemutatásra került a tavalyi évben bevezetett, de azóta továbbfejlesztett regionális szervezeti támogató rendszer, és az egyes országok személyesen is megismerhették a hozzájuk tartozó kapcsolattartókat, akik a helyi tagozatok és a globális szervezet közötti kapcsolattartást, kommunikációt hivatottak támogatni. E kapcsolattartók száma megnövekedett, és leosztásra kerültek azok a speciális területek is, melyekkel kapcsolatban az egyes szakértők így hatékonyabb és gyorsabb segítségünkre lehetnek felmerülő kérdéseink kapcsán.

Számos tagozat részesült díjban és elismerésben tevékenységükért, illetve az általuk a coaching szakma fejlesztéséért, népszerűsítésért és előremozdításáért végzett tevékenységért, és közülük többen is bemutatták legjobb gyakorlataikat. A rendkívül inspiráló bemutatók és tudásmegosztás eredménye számos nemzetközi projekt és kapcsolat építése lett. A Magyar Tagozat a Kenya és a Nigériai Tagozatoknak fog mentorálást-támogatást nyújtani, míg Turai Léda MCC, az ICF Global Board 2016-os elnöke minket fog mentorálni a tagozat vezetésének feladatai során.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam