Beszámoló az ICF 2018-as Vezetői Fórumáról

Idén a kanadai Vancouver adott otthont az ICF vezetőségének, Regionális Tanácsadó Testületének és a világ 75 országának 127 tagozatában önkéntes vezetői feladatot ellátó szakemberek találkozójának – a Global Leaders Forumnak. A Magyar Tagozatot idén Csetneki Csaba PCC elnök képviselte.

A korábbi években indított, az előző elnökök, vezetők által Atlanta, Charlotte és Varsó helyszíneken megkezdett párbeszédet folytattuk, és még szorosabb kapcsolatokat építetünk március 15 – 17. között. Az idei fókusz azon volt, hogy miként tudjuk folytatni a fenntartható vezetést világhálózatunk tekintetében, építhetünk sikereinkre, és tanulhatunk kihívásainkból.

Az esemény, az eszme- és tapasztalatcsere, a regionális és világszintű közösségeink jelenlegi állapotát és jövőjét meghatározó témák megvitatása rendkívüli lehetőségeket nyújtott a kapcsolódásra, networkingre és az információk megosztására. Mindennek eredménye az a nagyon pozitív energia töltet, mely a teljes, világszintű közösségünkre nagy hatással van, közelebb hoz minket, és folyamatosan tágítja látókörünket.

A 2018-as GLF programja a következőket foglalta magában:

Plenáris előadások:

• Jonathan Raymond – Elszámoltathatóság és az Önkéntes Szervezetek
  • Peter Mentzer PCC – Bizalom és Team Coaching
  • André Bywater – Adatvédelem Kérdései, Feladatai Coaching Tevékenységünkben

Szakmai fórumok, műhelymunkák:

• Tagok megtartása és hozzáadott értékek teremtése
  • Stratégiai tervezés és pénzügy
  • Vezetői csapat fejlesztése
  • Minősítés és akkreditációs változások, és a jövő irányvonalai

Ezen éves rendezvény ad alkalmat minden évben arra, hogy elismerést kapjanak azok a tagozatok, akik kiváló munkájukkal, teljesítményükkel példaként szolgálnak az ICF közössége számára. A tagozatokat kis, közép és nagy tagozat kategóriákban tüntetik ki, illetve nagy hangsúlyt és elismerést kapnak azok a tagozatok, akik CSR munkájukban alkotnak nagyot. Nagy örömünkre szolgál, hogy több olyan tagozat is elismerésben részesült, akikkel az elmúlt években jó és szoros kapcsolatot építettünk ki, és programjainkat, tapasztalatainkat megosztottuk egymással.

Ezen eseményen kerültek bemutatásra az ICF 2018-ra vonatkozó stratégiai céljai, fókuszterületei is:

• Az ICF coachok, tagok a professzionális coaching szakmai kiválóságát képviseljék.

Az ICF nevéhez fűződik a világon legelismertebb minősítési rendszer.

Az ICF kutatja, fejleszti, alkalmazza és kommunikálja azokat a magas szakmai elvárásokat, szervezési és működési struktúrákat és eljárásokat, melyek a Minősítési Programokra jelentkező coachok mindegyikére vonatkoznak.

• Az ICF legyen a legjelentősebb, legelismertebb coaching szervezet.

Az egységes ICF rendszer és szervezet az egész világon működő és virágzó helyi szakmai közösségeket hoz létre és működtet.

• Az ICF tovább fejlessze és terjessze a szervezet és ezáltal a coaching ismertségét és hatásait.

Az ICF továbbra is építi és fejleszti a szakmát azáltal, hogy vezetőinek képző intézetet hoz létre, lehetőségeket biztosít és coaching kultúrát építő szervezeteket működtet, valamint szétválasztja a program akkreditációs és az egyéni minősítési funkciókat.

• Az ICF legyen a legerősebb világmárka a coaching területén.
  • Az ICF meghatározó szerepet töltsön be a társadalom jobbá tételében.
  • Az ICF a professzionális coachingot hirdesse.