Fogadjátok szeretettel az ICF Magyar Tagozata 2021-es elnökségének évzáró szavait!

Barnóczki Annamária MCC

Akkreditációs Igazgató

Számomra most a búcsú ideje van az elnökségben. Másodszor búcsúzom. Kétszer két évet dolgozhattam a magyar tagozatban a magyar tagozatért.

Szakmai életem meghatározó évei voltak ezek. Coachkét ezekben az években szereztem meg az MCC minősítést. Akkreditációs igazgatóként számtalan rendezvényen találkozhattam veletek, kollégákkal. Sok száz, talán ezer CCE pontot állítottam ki (meg sem merem számolni mennyit!). Rengeteg kérdésetekre és megkeresésetekre válaszolhattam és lehettem sokótok segítésére mentorként és coaching szupervízorként.

Köszönöm elsősorban Csetneki Csabának, hogy 6 évvel ezelőtt meghívott az ICF elnökségébe. Azóta is nagy megtiszteltetésként gondolok erre a pillanatra.

Köszönöm az elnökség régi és mostani tagjainak a közös munkát és élményeket. Név szerint a jelenlegi elnökségi tagoknak: Kákonyi Anettnek, Segal Hajninak, Bodnár Barbinak, Vincze Nikinek, Szilvási Gabinak és persze Csetneki Csabának is.

És nem utolsósorban az Akkreditációs csapat oszlopos tagjainak kitartó és szívós munkáját. Eperjesi Amina és Izsák Norbi millió hála nektek a rengeteg együtt töltött óráért!

Bodnár Barbara ACC

Kommunikációs Igazgató

Kommunikációs Igazgatóként idén sokminden került a hátizsákomba, a kosaramba, a csomagtartómba, de még a retikülömbe is 🙂 , amiről sose gondoltam volna, hogy foglalkozni fogok vele. Az Elnökség tagja vagyok – ez nagyon megható és megtisztelő számomra. Hét fős csapatot vezetek – új és izgalmas kihívás. Hetente sokszor posztolok a social media felületeinken, hírlevelet készítek és honlapot szerkesztek – ez nagyon sok munka és hosszú ideig ijesztő újdonság volt.

Hálás szívvel köszönöm, hogy mindezt megélhettem, hiszen a fenti rengeteg feladatot (és az itt fel nem soroltakat) nem egyedül csinálom. Olyan coachokkal dolgozhattam idén sok-sok órán keresztül, akiket igazán nagyra tartok.

Köszönök az Elnökség tagjainak minden támogatást, bátorítást és türelmet, amit irántam tanúsítottak, amíg belejöttem a feladataimba és azóta is!

S köszönöm a csapatom tagjainak – Bőtös Balázsnak, Ferencsák Tímeának, Hábenczius Károlynak, Király Olíviának, Szirtesi-Nagy Rékának, Viniczai Andreának és Zilahi Angélának a sok munkát, segítséget, nevetést, ötletelést és kitartást!
Találkozunk jövőre!

Csetneki Csaba PCC

Leköszönő Elnök

Köszönöm a Tagságnak azt a rengeteg bizalmat és támogatást, amit az elmúlt 8 évben kaptam, és köszönöm elnökségi társaimnak azt az írdott és irdatlan mennyiségű együtt töltött órát, beszélgetést, vitát és a tenni akarást, ami számomra legjobban jelképezi ezt az időszakot.

Hiszem, hogy közösen tudunk tenni azért, hogy olyan szakmánk legyen, olyan szakmai közösség legyünk, amire méltó módon lehetünk büszkék, amelett, hogy mind erkölcsi, mind emberi, mind anyagi téren is prosperálhatunk! Hiszem, hogy amit professzionális coachingnak tudhatunk itthon, abban egyfelől nagyon nagy érdeme van az ICF Magyar Tagozatának, másfelől pedig élen járunk ebben világviszonylatban is a szakmaiságot, aktivitást és minőséget tekintve.

Legyünk erre együtt büszkék, és tegyünk továbbra is e szellemiségben!

Rengeteg tanulással, élménnyel, fejlődéssel, szakmai és nagyon mély, értékes baráti viszonyokkal gazdagodhattam ebben a 8 évben, amiért rendkívüli hálával tartozok sokatoknak, felsorolni sem tudnám!!! Köszönöm, hogy hozzátettek ahhoz, aki vagyok!Nekem a professzionális coach pályám egyértelműen összefonódik az ICF Magyar Tagozatával, az ICF globális sztenderdjeivel és értékeivel, és izgatottan várom ezen közös út újabb szakaszát, lehetőségeit!

Kákonyi Anett PCC

Elnök

A 2021-es év lassan a végéhez közeledik és elérkezik az idő a visszatekintésre, hogy ránézzünk az eredményeinkre, a kihívásainkra és a tanulságainkra, valamint elkezdjük a 2022-es év megtervezését.

Nagy reményekkel, álmokkal kezdtük ezt az évet. Ehhez megvolt a bátorságunk, hiszen elődjeink olyan biztos alapokat fektettek le, amire könnyű volt az építkezés. 

Az álmokból, tervek lettek, a tervekből akciók és eredmények.

Bármit is tettünk, azt értetek, a tagjainkért tettük. 

Lehetőséget biztosítottunk a szakmai fejlődésre minden tagunknak ingyenesen, és új programokat indítottunk el, ahol tudtatok kapcsolódni. Köszönjük, hogy idén immáron 174-en vagytok velünk, és együtt építjük az ICF Magyar Tagozatának közösségét. Reméljük 2022-ben is tagjaink között üdvözölhetjük mindannyiotokat!

Szeretném kifejezni hálámat elnökségi társaim és az általuk irányított csapatok felé. Hihetetlen mennyiségű munkaórát tettek bele, hogy a fenti eredményeket elérjük, hogy a tagozat ilyen szervezetten és olajozottan működjön. 

Külön kiemelném, hogy nagyon hálás vagyok három leköszönő elnöktársunknak – Barnóczki Annamária, Vincze Nikolett és Csetneki Csaba – , akik az elmúlt években sokat dolgoztak a szakmáért és a tagozatért.

Áldott, boldog Karácsonyt, és sikerekben, örömökben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Segal Hajnalka PCC

Alelnök

Nagyjából egy éve döntöttem el, hogy ideje „visszaadni”. Alakulása óta tagja voltam az ICF CSR csapatának, így végig úgy éreztem, hogy eleget teszek a közösségért és azokért az ügyekért, amiben hiszek.Aztán sok vihar érte a szakmát, és láttam, éreztem, tudtam, hogy mennyi időt, energiát tesz bele az ICF elnöksége abba, hogy mi tagok, a viharban is tudjuk mi történik, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy helyreálljon a rend.Ekkor úgy éreztem, hogy jól jön minden gondolat, ötlet, ami az elnökség munkáját támogatja.Azt mondták, hogy szívesen vesznek minden támogatást, de tegyem ezt úgy, hogy a háttérből előrébb lépve pályázzak…Így nagyjából egy éve megírtam a pályázatomat az alelnöki posztra, mert ide illik legjobban az, ami bennem közben formálódott: tegyünk azért, hogy a coaching a méltó helyén legyen a támogató szakmák között, tegyünk azért, hogy a munkánk része legyen az edukáció, amely során segítjük a szakmát, a coachingot igénybevevőket abban, hogy milyen minőségbiztosítási elemek azok, amik a megrendelői oldalon megadják a biztonságot a megfelelő coach személyének kiválasztásában.

Köszönöm mindenkinek a bizalmát és támogatását, akik szavazataikkal ezt a missziót támogatták!
Köszönöm, hogy a március 19-én, személyes meghívásra érkezett kollégáimat ma már a stratégiai csapat alapító tagjaiként köszönthetem! Éliás Nóra, Kosztolánczy Gábor, dr. Martin Hajdu György, Sárdy-Papp Réka, Szegedi Gabriella hálás vagyok azért a tiszta, alázatos, elköteleződésért, a strukturált, szenvedélyes, kreatív közös együttléteket kísérte! A közös munka eredményeiről majd a januári közgyűlésen részletesen beszámolunk!   Köszönöm az Elnökségnek, hogy új tagként, partneri viszonyban dolgozhattunk együtt, hogy kérdéseitekkel, felvetéseitekkel, visszajelzéseitekkel a lendületet és a szenvedélyt megtartva haladhattunk! 
Mint ICF tag, mint elnökségi tag, mint Segal Hajni, köszönöm az Elnökségből idén leköszönő tagoknak Barnóczki Annamarinak, Csetneki Csabának és Vincze Nikolettnek a coaching szakmához, az ICF működéséhez hozzátett, szavakkal nem lefedhető mérhetetlen értéket!
Jó egészséget és békés ünnepeket kívánok!

Szilvási Gabriella PCC

Jószolgálati Igazgató

A 2021-es évre nagy hálával tekintek vissza, több okból kifolyólag. Ez volt az első évem Jószolgálati igazgatóként. Hálás vagyok a tagságnak, hogy év elején bizalmat szavaztak nekem, és a CSR csapatnak, a régi motorosoknak és az új tagoknak is, hogy csapatként, együtt dolgozhattunk, és valósítottunk meg számos rendkívüli projektet. 

Ezen projektek éves szinten összesített értéke több, mint 32 millió Ft. (184 összekötés, 5 alkalmas folyamattal, 35.000/alkalom díjon számolva, és ehhez még hozzájön az év végi utolsó projekt is a HiSchool Aapítvánnyal.)

A CSR csapat együttes erőfeszítésének hála megújult a weboldalon a Jószolgálat menüpont, hogy projektekhez tudjatok csatlakozni. A háttérben igyekeztünk mindent automatizálni, hogy minél egyszerűbben és átláthatóbban tudjunk működni. (Igen, ezek a nem „szexi” fejlesztések, amik viszont nagyon megkönnyítik a munkát, főleg, ha ilyen nagy számú folyamatot kell összefogni.)

Szintén újdonság volt 2021-ben, hogy a Jószolgálati csapathoz került a belső szupervíziók szervezése. Idén a tagságon belül az kaphatott ingyenes csoportos szupervíziót/mentor coachingot, aki CSR folyamatot vállalt. Ezzel egyidőben szintén újdonság, hogy idén minden szupervízor és szupervízión/mentor coachingon részt vevő tagunk CCE pontokat kapott a részvételért. Külön köszönet illeti Németh Zita MCC-t, aki coaching-szupervízióval támogatta csapattá formálódásunkat.

A 2021-es év a projektjei időrendben a következők:

  • 2021 márciusában az ICFxMETU Next Gens program keretében 118 coach-coachee párost köthettem össze. A tájékoztató előadáson több, mint 135 fő vett részt. A projekt célja, hogy a HR szakos hallgatók már tanulmányaik alatt megismerkedhessenek a coachinggal, idén is széles körben tudott megvalósulni, és az ICF által akkreditált coach iskolák hallgatói már tanulmányaik alatt megismerkedhettek az ICF jószolgálati tevékenységével – miközben gyakorlati tapasztalatra tettek szert.
  • 2021 márciusában még egy projekt indult: ICFx PwC Civil Mentoring. Ebben a programban idén először vettünk részt. A PwC Civil Mentor programja évek óta az egyik legnépszerűbb mentoring program, amit idén a 15 kiválasztott civil szervezet közül 13 szervezet coaching támogatás kíséretében vett igénybe. Terveink szerint jövőre ezt a pilot projektet ki tudjuk nyitni a szélesebb tagság számára is.
  • 2021 nyarán a Nyilas Misi programot keretében támogattunk határontúli magyar diákokat coaching folyamattal (5 fő) és a a Bátor Tábor nemzetközi csapatát angol nyelvú coachinggal (4 fő).
  • 2021 őszén megrendeztük a Magnet Bankkal közös Civil Rapid Randit. Itt 44 folyamat indult, a hozzájuk kapcsolódó szupervíziós folyamatok száma 24.
  • 2021. november végén szintén egy friss együttműködés keretében, az ICFxHiSchool programban a HiSchool Alapítvány által támogatott, pályaválasztás előtt álló diákoknak biztosítunk 3 alkalmas coaching folyamatot. A mai napig 56 folyamatra kötöttünk össze diákokat coachokkal!

A CSR csapat tagjai 2021-ben: Dömény Erika ACC, Friedewald Zita PCC, Hábenczius Károly PCC, Király Olívia ACC, Tislér Violetta ACC, Zilahi Angéla PCC és Szilvási Gabriella PCC.

Vincze Nikolett ACC

Kincstárnok, titkár

Az én hálám, nemcsak a 2021-es, hanem a 2020-es évre is szól, hiszen az elmúlt két évem, melyet az ICF-nél kincstárnok-titkárként töltöttem nagy-nagy változásokat hozott az életemben. Hálás vagyok, hogy tavaly nekem adott bizalmat a tagság, engem választott meg a közgyűlés, és mindezt a covid előtt, mikor még tudtunk személyesen találkozni.
Hálás vagyok, hogy olyan személyekkel dolgozhattam együtt ebben az időszakban, kiknek munkabírása és lelkesedése, tapasztalata és embersége azt gondolom, hogy mások számára irigylésre méltó lehet. Irigylésre méltó, mert mindezt önkéntesen, a saját szabadidejükből és családjuktól elvéve tették és teszik. Hálás vagyok, hogy egy olyan szakaszban tudtunk helyt állni, mikor a pandémia bezártságra, elszigeteltségre és az online platformra terelt mindenkit, de mi csak tettük a dolgunkat és végig a tagság elégedettsége és biztonsága volt számunkra a lényeges. Hálás vagyok, hogy nagyon sok értékes kapcsolatra tettem szert az elmúlt két évben, kikkel tudom, hogy távozásom után sem fog megszakadni a viszonyom.

Hálás vagyok, hogy egy szuper elnökséggel vihettem végig ezt a két évet, kiknek szakmai tudása, alázata gyakorta lenyűgözött engem. Hálás vagyok azoknak a személyeknek is, akik a különböző események háttérmunkáját végezték, nélkületek nem ment volna! Hálás vagyok a volt CSR csapattársaimnak: Görözdy-Nagy Eszternek, Séra Attilának, Szilvási Gabinak, Zilahi Angélának, Habenczius Károlynak és Friedewald Zitának.
Hálás vagyok azért is, hogy 2020-ban 129 tagunk volt, ebből 30 új taggal bővültünk, idén viszont 174 tagból 47 új belépővel gyarapodott a taglétszámunk. Nekem ezek a számok azt jelentik, hogy amit csináltunk, azt jól csináltuk, és ezt fogja tovább folytatni az ICF elnökség jövőre is, de már nélkülem, mivel én nem indulok a következő évben. Számomra megtiszteltetés, hogy 2020-tól 2021-ig az ICF Magyar Tagozat kincstárnok-titkára lehettem, egy olyan pozícióban, ahol a felelősség, a precizitás és a megbízhatóság a legfontosabb, hiszen az én kezemben volt az egyesület pénzügyi része, valamint a tagozati kérdések naprakészen tartása.

Köszönettel és hálával tartozom: Csetneki Csabának, ki az első évben mindenben maradéktalanul segített. Kákonyi Anettnek, kinek az emberi hozzáállása és empátiája számomra példaértékű. Bodnár Barbarának, volt csoporttársamnak és Bőtös Balázsnak, akikkel a legtöbbet dolgoztam együtt és hihetetlen milyen gyorsan és profin oldották meg a tagozat kommunikációs feladatait. Szilvási Gabinak és Séra Attilának, kikkel már a CSR csapatban is élvezet volt együtt dolgoznom és ez folytatódott az elnökségben is. Barnóczki Annamáriának, hiszen az ő tudása és szakmai tapasztalata meghatározó volt az ICF elnökségében. Szabó Gabinak is, mert egy igazán értékes embert ismerhettem meg a személyében.

És végül, de nem utolsó sorban Köszönettel és Hálával tartozom Segal Hajninak, aki akkor is hitt bennem, mikor én magamban egyáltalán nem. Látott engem, amikor én magamat valamiért nem. Bármikor és bármennyiszer fordulhattam hozzá a kérdéseimmel, kéréseimmel, érzéseimmel.

Köszönöm nektek az elmúlt két évet. Hiányozni fogtok, viszont az élet egyikünk számára sem áll meg. További sok sikert kívánok Mindannyiótoknak bármerre is visz benneteket utatok, és további sok sikert kívánok az ICF Magyar Tagozatának is.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam