SZEREPKONFLIKTUSOK – esetek és kezelésük a coach, a szervezet, a csapat, a vezető szempontjából

ICF Kompetenciák Mesterien – Mesterfogások mestercoachoktól és coach-mesterektől a párszáz órányi tapasztalattal rendelkező haladó coachoknak

A rendezvénysorozat célja olyan, az ICF (International Coaching Federation) által MCC (Master Certified Coach) nemzetközi minősítéssel rendelkező, vagy annak megszerzésre aktívan készülő magyar nyelvű coachok bevonása oktatási programokba, amelyekkel a hazai coachok nemzetközi színvonalú, a legújabb trendeket követő és naprakész tudást érhetnek el, hazai helyszínen, magyar nyelven. 

2024.05.22. 15:00-19:00 Budapesten személyesen

Hegedűs Dóra MCC

Rendszerszintű kátyúink határaink mentén

Néha az egyéni coaching folyamatok kapcsán is bele tudunk bonyolódni olyan helyzetekbe, amelyekből csak szakmai támogatással (szupervízor, terapeuta vagy akár jogász) tudunk kikecmeregni. Amikor többes szerepben vagyunk jelen egy szervezetben, szinte borítékolható, hogy megfelelő, többrétű megállapodások és azok folyamatos betartása nélkül egyszer csak egy dzsungel közepén érezzük magunkat, egyedül, üres kézzel, és miközben próbáljuk a kivezető utat megtalálni, indák tekerednek a lábunkra, ingoványra lépünk és mérges pókokkal vesszük fel a harcot. Talán drámainak hangzik a kép, de bízom benne, hogy elegendő inspirációt nyújt ahhoz, hogy előre próbáljuk meg felvértezni magunkat és a folyamatot is,  minden érintett számára biztonságossá és kiszámíthatóvá téve a helyzetet.

2024.09.24. 15:00-19:00 Zoom

Kákonyi Anett MCC

A csapatok alkímiája: Szerepkonfliktusok átalakítása jobb minőségű együttműködéssé

Team coachként gyakran szembesülünk olyan helyzetekkel, amikor azt érezzük, hogy a különböző szerepeink ellentmondásba kerülnek egymással. Ilyenkor olyan jó lenne kezünkbe venni a bölcsek kövét, ami ezekben a pillanatokban eligazítana, hogy mit is tegyünk. Ezen a workshopon három kulcsfontosságú szerepkonfliktust tanulmányozunk, amelyekkel minden team coach könnyedén szembesülhet a csapatokkal végzett munkája során. Célja, hogy olyan ismereteket és eszközöket kapjatok, amelyek elengedhetetlenek a csapatokkal végzett munka során előforduló konfliktusos team coach szerepek kezeléséhez, valamint finomítsátok készségeiteket a komplex csapatdinamikákkal való munka során. Az elméleti megközelítéseket sok gyakorlattal ötvözzük, így nem csak gondolati síkon, hanem a valós helyzetekben is javulnak problémamegoldó képességeitek és team coach szakértelmetek.

2024.10.17. 15:00-19:00

Segal Hajnalka MCC

Szerepek? Ruhák? Mi a meztelen valóság az ügyfél és a coach között, ami segíti az ügyfelet megtartja a coachot?

Az ICF kompetenciák és etikai elvárások tiszták. Valóban azok? Coachként tudom mikor kell tovább referálnom az ügyfelet, még talán (?) azt is, hogy hogyan és kihez (?). De vajon az ügyfél tudja-e, hogy én hol tartok szakmailag vagy az önismeretemben és a traumáim feldolgozásában? Ő hogyan lesz „így” biztonságban velem? Mit tudok én coachként tenni az ügyfél nélkül és/vagy az ő/ők jelenlétében, hogy az egyéni és közös jóllétet „garantáljam”. Mi az én felelősségem abban, ahogy dolgozom az „itt és most”-ban azzal, ha elértünk egy határhoz, ahol döntést kell hoznunk? Nekünk? Igen, együtt, tisztán, transzparensen, partnerien. Ezen a programon ezt fogjuk körbejárni és tudatosítani.

2024.12. 15:00-19:00 Budapesten személyesen

Séra Attila MCC

”Vágy és valóság” A Coach szerepek és elvárások tükrében  

Magyarország a coachok országa, hallhatjuk sokszor és sok helyen. Felmerül a kérdés, hogyan lehet úgy válaszolni erre a kérdésre, hogy ne kerüljünk szerepkonfliktusba magunkkal és a környezetünkkel. Mondjam vagy ne mondjam, amit gondolok? Mit mondjak vagy reagáljak egyáltalán erre a mondatra, gondolatra, felvetésre? Körbejárjuk a témát, megnézzük mit tettünk azért, hogy kialakulhatott ez a gondolat és mit tehetünk a jövőben azért, hogy változzon, amikor újra szembejön ez a jópofa megjegyzés. Dolgozunk, szakmázunk, keresünk mondásokat, lehetőségeket és megoldásoksokat, amivel cáfoljuk vagy megerősítjük mit is gondoljanak rólunk, Coachokról az országban.

Részvételi díj:

1 alkalomBérlet (4 alkalomra)Early Bird bérlet*
ICF tagoknak 22 000 Ft 72 000 Ft 66 000 Ft 
MCSZ tagoknak és jelenleg coachképzésben résztvevőknek28 000 Ft 90 000 Ft 84 000 Ft 
Normál 31 000 Ft 99 000 Ft 93 000 Ft 

* az Early Bird árak 2024. május 14-ig elérhetők! 

Az alkalmak egymástól függetlenül látogathatók, de egyben kedvezményesebb áron! 

A workshopokon való részvétel alkalmanként 3,5 CCEU pontot ér az ICF akkreditációs rendszerében. 

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam