Dömény Erika

Közgazdász, MBA végzettséggel és multinacionális vállalatnál, HR területen megélt felsővezetői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezem. Kilenc éve foglalkozok egyének, vezetők és csapatok fejlesztésével, ahol ötvözöm vezetői tapasztalataimat és humán érdeklődésemet a fejlesztő, támogató munkában.  Szeretem látni az egyre tudatosabbá váló embereket és támogatni őket abban, hogy autonóm módon, szabadon tudjanak döntéseket hozni, merjenek változtatni és egy magasabb minőségű, újfajta működést tudjanak kialakítani.   2017 óta dolgozok coachként ez idő alatt közel négyszáz óra egyéni-, csoportos- és teamcoaching tapasztalatot szereztem. Munkám során könnyen tudok bizalmi légkört kialakítani, értő figyelemmel, támogatom a folyamatokat és nem utolsó sorban szívesen használom munkaeszközömként a humort és a játékosságot.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

Több mint húsz évet töltöttem el az IBM különböző magyarországi üzletágaiban. Mindvégig HR területhez kapcsolódó munkáim voltak az operatív vezetéstől a felsővezetői munkán át, a vezetők fejlesztéséig.

Két éve partnercégekkel együttműködve szabadúszó fejlesztőként dolgozok.

• 2019-  Coaching for Evolution - Fejlesztő és tanácsadó
  • 2012-  IBM Client Innovation Center  & IBM DSS Kft - HR Program   Manager - Leadership & Talent Development, Tréner, Coach
  • 2003-   IBM DSS Kft - HR Business Partner és tanácsadó
  • 1998-   IBM Storage Products Kft. - HR Manager
  • 1996-   IBM Storage Products Kft.  - HR Programs & Development Manager

Tanulmányok

2019 Akkreditált Process Communications Model – PCM® Tréner és   Coach

2019 – Leading out of Drama LOD®Pozitív konfliktuskezelés (InsideOut)

2019 – Kapcsolatok és Team kompetenciák fejlesztése a tranzakcióanalízisben

2018 – Személyes kompetenciák fejlesztése a tranzakcióanalízisben

2018 – ACC Coach minősítés

2018 – Csoport és Teamcoach képzés (Legacy)

2017 – ProfileXT® (PXT) kompetencia értékelés

2017 – Coachképzés – ACSTH (Legacy)

2016 – Teamcoach-Tréner-Facilitátor képzés (Legacy)

2003 – MBA - Buckinghamshire New University (OBS)

1994 -  Közgazdász - BA - Budapesti Gazdasági Egyetem – PSZF

Fontos még rólam tudni, hogy

Tanulmányaim során kiemelten foglalkoztam a tranzakcióanalízissel (TA) ami gondolkodásmódomra és munkámra is hatással van, így ez adja számomra a fő keretet az emberi viselkedés és kommunikáció megértéséhez. TA-s szemléletem legfontosabb alapelvei az elfogadó  szemlélet, a nyílt kommunikáció, az autonómia és a felelősségvállalás. Munkámban integrált módszertannal dolgozok így alkalmazok pl. a Gestaltpszichológiából, NLP-ből, megoldásközpontú megközelítésből, rendszerállításból átvett elemeket is.

Önmagam és szakmai kompetenciáim folyamatos fejlesztése, avagy az élethosszig tartó tanulás híve vagyok.

E-mail cím:
coach@domenyerika.com