Csordás Izabella

Számomra a coaching-kapcsolat egyenrangúság, tisztelet, mélység.

Egyéni coaching-üléseimen azt tapasztalom, hogy az ügyfeleim bátran merülnek mélyre, és érnek el valódi változást. A szervezetekkel való munkában a rendszerszemléletem és az érzékenységem van nagy hasznomra. A csapatokat a kapcsolatfókusz és a teljesítményfókusz egyensúlyozásával támogatom az egészségesebb, és így a hatékonyabb működés kialakításában.

Eredeti közgazdász végzettségemet mentálhigiénés és szervezetfejlesztő posztgraduális képzés keretében, illetve fizikai önismereti módszerekkel (CI, WFC) bővítettem, mielőtt rátaláltam a számomra is szemléletformáló és szakmai kiteljesedést jelentő coachingra. 7 éve dolgozom szabadúszóként egyre több forprofit megbízással, miközben 20 éves nonprofit és intézményi tapasztalat van a hátam mögött.

Közös munkánkban az egyén, a csoport és a szervezet sajátosságait kutatom, támogatom ezek megélését és a legoptimálisabb megoldás megtalálását.

Szívügyem az önazonos, belülről vezérelt működés támogatása.

Fő erősségek:

• vezetői tapasztalat 10+ év
  • csoportokkal szerzett tréneri tapasztalat 15+ év
  • kiválasztási tapasztalat 300+ fő
  • szupervízióban gondoskodom szakmai mentálhigiénémről

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

• 2016 óta szabadúszó coach, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember (Nyitott Világ Bt. ügyvezető)
    Válogatott referenciák:
    Coaching: vezető nemzetközi tanácsadó cég,
    Hewlett Packard, kkv ügyvezetők, MÁV, MVM
    Team coaching: MOL, NILD Hungary, Találj Magadra Egyesület!, Deák 17 Gyermek és Művészeti Galéria Szervezetfejlesztési tanácsadás: LH Consulting, Magyar Természettudományi Múzeum,  Menhely Alapítvány
    Önkéntes menedzsment: Önkéntes Központ Alapítvány, Tilos Rádió, Budapesti Történeti Múzeum
  • 2004-2016 – Szépművészeti Múzeum, számos pozíció: Közönségszolgálati Osztály alapító és vezető, Fundraising (Baráti Kör vezető), Önkéntes Program alapító és vezető

További tapasztalatok:

• vezetéstámogatás, vezetőfejlesztés
  • stratégiaalkotási workshopok
  • kommunikációs és együttműködést erősítő tréningek
  • csapatépítés és célorientált workshopok facilitálása

• life és business coaching, mentálhigiénés támogatás

A közös munka értéke ügyfeleim szerint:

• jelenlét, figyelem,
  • medertartás,
  • strukturáltság,
  • tiszta kommunikáció,
  • hozzáférés az érzelmekhez,
  • pozitív szemlélet, bátorítás,
  • konkrét elvihető eszközök,
  • cselekvésre ösztönzés,
  • gyöngédség.

Tanulmányok

• 2021-2022 Szervezetfejlesztő Transzformatív Team Coach képzés - Gestalt Coaching Center és Ascon Consulting
  • 2019-2020 EMK trénerképzés (nem akkreditált egy éves képzés - erőszakmentes kommunikáció)
  • 2018-2020 Business coach, CoachAkadémia ACTP
  • 2012-2016 Mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, SOTE
  • 1998-2003 Okleveles közgazdász, Msc, Corvinus Egyetem

Publikációk

Magánkiadásban megjelent önismereti naplók (amelyek kérdések megválaszolása által vezetnek át a női életben bekövetkező nagy fordulópontokon, kríziseken):

BLOGOK:

Szakmai publikáció:

A munkatársi elégedettségről és a szervezetfejlesztés szükségességéről a múzeumi szférában - kutatási beszámoló (2019)

Érték-e az ember? A kiégéstől a gyógyításig 1. (2018)

Érték-e az ember? A kiégéstől a gyógyításig 2. A múzeum mentálhigiénés szerepe (2018)

Érték-e az ember? A kiégéstől a gyógyításig 3. Értékes-e önmagának a múzeumi dolgozó? (2018)

Gyakorlati útmutató intézményi önkéntes programok létrehozásához és működtetéséhez (2017) - Letölthető verziók: magyar nyelvű teljes kiadvány, angol nyelvű rövidített kiadvány

Fontos még rólam tudni, hogy

Két gyermek édesanyja vagyok, saját utam egyik legfontosabb állomása volt, hogy a másodiknak mertem az otthonomban életet adni. Családanyai és családfenntartó szerepeim azok, amelyek az önismeretemet a legjobban mélyítik. Közel húsz éve foglalkozom önismerettel, és a coaching mellett a fizikai módszerek váltak be számomra a leginkább, ezért ezekben is képeztem és képzem magamat. Elvégeztem a Kontakt Budapest másfél éves kontakt improvizáció tánctanári programját, és alkalmanként tartok mozgásműhelyeket is, 2022/23 telén ukrán menekült anyáknak tartottunk társaimmal mentálhigiénés mozgásműhelyeket.

Amellett, hogy az első magyar múzeumi Önkéntes Programot én hoztam létre 2006-ban, a jó ügyekért szívesen önkénteskedem. Voltam az Önkéntes Központ Alapítvány Év Önkéntese és Év Önkéntes Programja díjának zsűritagja éveken keresztül, voltam önkéntes a Brain Bar rendezvényen, és jelenleg is önkéntes szakértői feladatot látok el a 40.000+ főt számláló FB Édesanyák Szakértői csoportban.

Nyelv:
magyar, angol