25 év után szintet lép és arculatot vált az ICF!

A szervezet alapításakor, 1995-ben a formálódó coaching szakma megerősítése, hitelességének építése volt a cél. Mára az ICF a profi coachok legnagyobb globális szervezeteként a vezető szereplője a világ coachközösségének. Ezzel pedig a céljaink is változtak: annak biztosítása, hogy a coaching életünk és társadalmaink szerves része legyen, és hogy az ICF minden tagja a professzionális coachingot a legmagasabb színvonalon képviselje.

2020-ban, a 25 éves jubileummal egy időben a szervezet megváltoztatta a nevét International Coach Federationről International Coaching Federationre. Ez a változás is a coachok, az ügyfelek, a közösségek szolgálatának új szintjét jelképezi.

Hogy a célunkat minél hamarabb elérjük, az ICF egyetlen szervezetből hat, ICF zászlaja alá tartozó tagszervezet szövetségévé alakult át. A tagszervezetek mindegyike külön igazgatósággal és stábbal rendelkezik:

• ICF Professional Coaches
  • ICF Credentials and Standards
  • ICF Coach Training
  • ICF Foundation
  • ICF Coaching in Organizations
  • ICF Thought Leadership Institute

A Nemzetközi Coaching Szövetség (ICF) a hat tagszervezet ernyőszervezete, amely stratégiai irányítást és koordinációt biztosít a teljes ICF ökoszisztéma számára.

Az ICF új arculata a hat új egység mindegyikét megkülönbözteti, és új megjelenést kaptak a tagozatok, köztük a magyar tagozat is. A teljes arculatváltás hosszú folyamat, jövő év tavaszán zárul majd le teljesen, és a lépéseiről rendszeresen tájékoztatást adunk.